Vești bune pentru angajații din învățământ: Vor primi vouchere de vacanță și în următorii 4 ani

Profesorii și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță și cel puțin în următorii 4 ani, conform unui răspuns al Ministerului Educației la solicitarea Edupedu.ro. Biroul de presă al ministerului precizează că suma propusă pentru a fi primită în contul anului 2023 este de 1.450 de lei, identică cu cea primită anul trecut.

Suma de 1.450 de lei este impozabilă în luna în care beneficiul este acordat, iar potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit este de 10% în acest caz. Concret, angajații care primesc aceste vouchere trebuie să plătească 145 de lei impozit.

Voucherele vor fi emise și în acest an doar pe suport electronic, la fel ca anul trecut.

Conform unui proiect de ordin de ministru, consultat de Edupedu.ro, cu regulamentul de acrodare a acestor vouchere pentru perioada 2023-2026, ordin care ar urma să fie discutat săptămâna viitoare cu partenerii sociali la ședința Consiliului pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, „beneficiază de acestea persoanele care au desfăşurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”.

Nu este cunoscută încă data acordării acestor vouchere, iar în răspunsul primit de la minister nu este precizată. În anii trecuți aceste beneficii s-au acordat în luna iunie, cu excepția anului 2021, când au fost suspendate pe fondul pandemiei. Potrivit documentului consultat, cei care nu vor să primească au 30 de zile la dispoziție să depună o cerere pentru asta, de la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru. Asta ar însemna că în luna mai vor fi desfășurate aceste proceduri și cel mai probabil în iunie ar urma să fie făcute alimentările de carduri.

Sursa – ziarulunirea.ro