O întreagă comunitate cu copii, părinți, profesori s-au dovedit a fi ”Împreună pentru Școala 3 Lupeni”

Școala gimnazială nr. 3 din municipiul Lupeni a fost selectată, împreună cu alte 39 de unități de învățământ din întreaga țară, să participe la un proiect prin intermediul căruia urmează să fie finanțată amenajarea unei clase în aer liber, în curtea școlii, spațiu destinat activităților extrașcolare ale elevilor.

Pentru ca acest spațiu să poată fi amenajat cât mai frumos și dotat cât mai amplu, inițiatorii proiectului au gândit o formulă de finanțare prin care să implice și comunitatea locală. Astfel, după cum spune prof. Elena Budelecan, directorul unității de învățământ, copiii au fost îndemnați să realizeze o serie de obiecte de manufactură, desene, lucrări de artă plastică și suveniruri, care au constituit obiectul unui târg în care acestea au fost valorificate, prin implicarea părinților dar și a altor membri ai comunității locale, urmând ca fondurile astfel colectate să fie dublate de sponsorizarea oferită de organizatorii acestui proiect.

”Ca de fiecare dată, copiii au pus foarte mult suflet și au făcut dovada inspirației și talentului lor, confecționând o serie de produse care s-au dovedit a fi deosebit de frumoase, de utile și de atractive. Târgul nostru, organizat în curtea școlii în data de 29 mai 2023 a depășit toate așteptările noastre, participarea comunității fiind una foarte numeroasă. Am reușit ca din vânzări și din sponsorizări să obținem o sumă dublă față de ceea ce ne-am propus, iar această sumă va fi dublată în cadrul proiectului ”Împreună pentru școala noastră”. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au fost alături de noi, contribuind la succesul acestui proiect”, a declarat prof. Elena Budelecan, directorul Școlii gimnaziale nr. 3 din municipiul Lupeni.

Ca de fiecare dată, atunci când este vorba despre educație și despre evenimentele frumoase care se petrec în municipiul Lupeni, primarul Lucian Resmeriță a răspuns și de această dată ”Prezent!” la această acțiune, de data aceasta într-o dublă calitate, aceea de primar, dar și acea de părinte, fiul său mai mare fiind elev al acestei școli. „Școala de aici se află într-un parteneriat foarte frumos cu o firmă care va face în așa fel încât, în cazul în care se va strânge o anumită sumă de bani, să o dubleze, donând încă o dată suma. Apoi, cu acești bani, se va realiza un spațiu adecvat în care copiii din fiecare clasă să poată să își petreacă o oră frumoasă, în afara programului școlar, în acel laborator în aer liber. Acest proiect completează foarte bine seria investițiilor pe care și noi, administrația locală, le-am făcut în domeniul educațional, inclusiv aici, la Școala gimnazială nr. 3, pentru a le oferi copiilor un cadru propice pentru educație”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Proiectul s-a bucurat și de atenția organizației PSD Lupeni care, după cum a informat liderul acesteia, senatorul Cristian Resmeriță, a donat suma de 3.000 de lei pentru materializarea acestui proiect, aceasta fiind una dintre cele mai importante sume constituit din sponsorizări. ”Am decis împreună cu membri Organizației PSD Lupeni să ne implicăm și în acest proiect intitulat „Împreună pentru școala noastră!”, organizat de Școala Gimnazială Nr.3 din Lupeni. Consider că nu atât suma de bani este importantă, ci faptul că putem să fim alături de comunitate, de copii noștri. O felicit pe doamna director Budelecan Elena, dar și colectivul de profesori care s-a implicat foarte mult în acest proiect. De asemenea felicit și elevii Școlii Gimnaziale Nr.3 din Lupeni, care sunt foarte implicați în acest proiect. Doresc să mulțumesc și domnului primar Resmeriță Lucian și domnului viceprimar Mesaroș Iacob, care mereu au susținut orice faptă bună!”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În completarea sumelor strânse dinorganizarea ”Târgului școlar Împreună pentru Școala noastră”, dar și în semn de recunoștință pentru cei care au răspuns invitației de a participa la succesul acestui proiect, cei mai talentați dintre copiii Școlii gimnaziale nr. 3 Lupeni au fost, în cursul după-amiezii aceleiași zile, protagoniștii unui excepțional spectacol artistic care a avut loc, în fața unui public entuziast, pe scena Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni. Aici, au evoluat în fața publicului, Corul ”Glasuri de cristal” coordonat de prof. Felicia Câlțea, elevii clasei a III-a B coordonați de prof. Melania Nan, elevii clasei a IV-a B coordonați de prof. Simona Chiroșca, dar și soliștii Patricia Macavei, Sophie Vlaicu, Daria Ghenea și Alexia Vlaicu. Lor li s-au alăturat foști absolvenți ai acestei școli, azi tineri apreciați pe scenele muzicii ușoare din Valea Jiului, precum Ciprian Ciutre și Bianca Crișan. Iar pentru că, așa cum spuneam, la evenimentele frumoase de la Lupeni, se raliază întotdeauna întreaga comunitate, pe scean acestui spectacol au urcat și artiști de top ai folkului românesc, precum Florin Paul Camen (el însuși fost absolvent al Școlii gimnaziale nr. 3 Lupeni), Cătălin Stepa și saxofonistul Cosmin Miron, care au oferit publicului recitaluri artistice pe măsura reputației lor.

În concluzie, ”Împreună pentru școala noastră” s-a dovedit a fi nu doar un titlu generic al unui frumos proiect educațional, ci pur și simplu o stare de fapt ce caracterizează acțiunea și atitudinea comunității locale din municipiul Lupeni atunci când vine vorba despre copiii acestui oraș.