Miruna Mălăuță din Petroșani, Karate la cel mai înalt nivel în Japonia

Zilele trecute, valoroasa sportivă Miruna Mălăuță din Valea Jiului, componentă a CS Poli Karate Petroșani a avut ocazia de a evolua pe tabloul competiției internaționale Karate1 Premiere League Fukuoka din Japonia.

În țara în care își are originile acest sport, în care Valea Jiului scrie și prin Miruna Mălăuță performanță, totul a primit o încarcatură și mai puternică, mult mai frumoasă, pentru sportiva noastră.

Parcursul acesteia în competiția din Japonia a fost, după cum spune antrenorul Radu Polifronie, unul bunicel, în care Miruna Mălăuță a regasit unele plusuri pe corecțiile făcute în ultimul timp, dar de asemenea, a identificat și minusurile la care mai are de lucrat.

Miruna Mălăuță a luptat într-o grupa cu sportive foarte bune, bine clasate la nivel mondial, iar rezultatele pe care le-a realizat au fost urmatoarele:

  • 0 – 1 nr. 4 mondial, campioana Asiei, locul II la Premiere League Maroc;
  • 1 – 3 nr. 20 mondial, Locul I la acest concurs si medalie de bronz la Campionatul Asiei;
  • 6 – 4 nr. 8 mondial, locul I Seria A Atena si medalie de bronz la Campionatul European.

”Din rezultatele adversarelor vă puteti face o idee de nivelul avansat și gradul de dificultate ridicat al acestor turnee Premiere League. Ne bucurăm că facem parte din aceasta „lume”, din acest grup de sportivi care au drept de participare la astfel de competiții la care au prioritate sportivii din Top32 după care locurile goale putand fi ocupate și de sportivi din Top100. Per total, rămânem cu un sentiment pozitiv dupa acest concurs, știm că mai avem nevoie de timp dar suntem convinși că rezultatele vor veni și la acest nivel”, a declarat Radu Polifronie, antrenorul Mirunei Mălăuță și coordonator al CS Poli Karate Petroșani.