Începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Cortina ediție cu numărul 30 se deschide sub genericul ”Miracol”

Astăzi începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Evenimentul aflat la cea de-a 30-a ediție se va desfășura în perioada 23 iunie-2 iulie, cu tema „Miracol”.

Programul FITS include peste 800 de evenimente, producții de teatru, dans, circ, film, musical, operă, lansări de carte, conferințe, expoziții, instalații, muzică, spectacole stradale, ateliere și multe altele. La ediția aniversară sunt așteptați 5000 de invitați din 75 de țări, Festivalul reunind, ca în fiecare an, artiști ai scenei mondiale și oferind publicului șansa de a se bucura de unele dintre cele mai apreciate spectacole ale lumii. Astfel, la Sibiu vor sosi artiști din Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, SUA, Israel, Japonia, Austria, Elveția, Italia, China, Finlanda, Coreea de Sud, Suedia, Guineea, Republica Moldova, Polonia, ș.a.

Reprezentațiile vor putea fi urmărite în sălile de spectacole, dar și în spații neconvenționale, precum biserici, piețele și străzile orașului, dar și direct în casele spectatorilor prin intermediul platformei online.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu prezintă, an de an, serii de spectacole concentrate în numeroase sezoane. Ediția din acest an include: sezonul francofon (Franța, Elveția, Belgia, Canada, Guineea, Luxemburg), sezonul german, sezonul israelian, sezonul britanic, sezonul japonez, sezonul spaniol, sezonul austriac, sezonul american, sezonul polonez, sezonul NATO, sezonul Republica Moldova, sezonul românesc și sezonul sibian. Cel mai amplu dintre acestea este sezonul românesc, cu nu mai puțin de 59 de spectacole.

În afara spectacolelor propriu-zise, FITS include în programul său bogat și variat și multe alte secțiuni, printre care amintim: Spectacole-lectură, Conferințe de presă și Conferințe speciale, Expoziții, Platforma de Arte Vizuale (PAV), Therme Forum, Lansări de carte, Scena Digitală – FITS, Aleea Celebrităților, Bursa de spectacole de la Sibiu, Festivalul Universităților de Teatrul și Management Cultural, Platforma de cercetare doctorală, Festivalul Statuilor Vivante, Realitate Virtuală.

Mai multe informații și programul complet al evenimentelor sunt disponibile pe: https://sibfest.ro/.