Trei atleți de la CSM Deva intră în lupta pentru medaliile naționale

În zilele de 8 și 9 iulie la Craiova se va disputa finala Campionatului Național de atletism pentru seniori și tineret (U23). La concursul de sâmbătă și duminică vor fi prezenți la start și trei atleți legitimați la CSM Deva.

Club Sportiv Municipal Deva va fi reprezentat la finala Campionatului Național de atletism pentru seniori și tineret din acest weekend de săritoarea Florentina Iușco și de fondiștii Raul Dan, care se încadrează la U23, și juniorul Eric Rus. Atleții de la CSM Deva vor evolua, fiecare, în câte două probe, Florentina la săritura în lungime și triplusalt, Raul la 1.500 și la 5.000 de metri, iar Eric la 3.000 obstacole și la 5.000 de metri.

Florentina Iușco, pregătită de profesorul Nicolae Alexe, a avut, până în prezent, un sezon bun, atât în sală, cât și în aer liber, însă la concursul de la Craiova revine după o nedorită accidentare. „În sală Flory a mers bine, devenind campioană națională la triplu, probă în care a înregistrat un nou record personal, și vicecampioană la lungime, în această din urmă secțiune reprezentând România la Campionatele Europene din Turcia. În sezonul în aer liber eleva mea a devenit, în urmă cu o lună, campioană internațională a României la lungime și vicecampioană la triplu, însă, din păcate, la acest concurs, care s-a desfășurat la Cluj, Florentina a suferit o accidentare. Recuperarea pare a merge bine și sper ca la Craiova, unde va face, înainte de concurs, o nouă examinare medicală, Florentina Iușco să poată concura la potențial maxim”, a declarat profesorul Nicolae Alexe, antrenorul atletei Florentina Iușco, de la CSM Deva.

Raul Dan și Eric Rus sunt antrenați, la CSM Deva, de către profesorul Cornelia Juratoni. În acest an Eric a cucerit patru medalii naționale, dar Raul, care, anul trecut, a câștigat șapte distincții pe plan intern, nu a putut participa, din motive medicale, la sezonul de sală, iar în aer liber a alergat într-o singură cursă. „Sper ca Raul să fi depășit cu bine problemele medicale și să aibă o evoluție bună, mai ales în proba sa favorită, cea de 1.5000 de metri și, de ce nu, să facă o surpriză la 5.000. În ceea ce-l privește pe Eric, acesta a devenit, în 2023, campion național de semimaraton, atât la juniori, cât și la tineret, el mai câștigând, la juniori, o medalie de argint la 10 kilometri alergare pe șosea și una de bronz, tot la juniori, la 3.000 de metri. La Craiova, Eric Rus care este junior, va concura cu sportivi de categorie de vârstă mai mare, dar cred că poate obține rezultate frumoase, mai ales în ceea ce privește îmbunătățirea timpilor, la fel cum cred și despre Raul Dan”, a spus profesorul Cornelia Juratoni, antrenorul atleților Raul Dan și Eric Rus de la CSM Deva.

Sâmbătă, în prima zi a reuniunii de la Craiova, Florentina Iușco va lua startul în finala de la triplusalt, Raul Dan în cea de la 1.500 de metri, iar Eric Rus la 3.000 obstacole. În ultima zi a finalei naționale de seniori și tineret din Bănie Florentina va evolua la săritura în lungime, iar Eric și Raul în finala probei de 5.000 de metri.