Reuniune de lucru cu tema „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, la Consiliul Județean Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara este gazda uneu reuniuni de lucru zonale organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, finanțat de Banca Mondială.

Evenimentul a avut loc marți, 25 iulie 2023 în sala de plen a CJH, după ce în cursul dimineții, participanți ai primăriilor și ai instituțiilor care au legătură cu domeniul agricol sau sunt responsabile cu protecția apelor din județele Hunedoara și Caraș-Severin au avut o primă rundă de convorbiri pe această temă.

La eveniment a fost prezent și vicepreședintele CJH, Ion Bădin care a transmis organizatorilor și participanților mesajul de bun-venit și câteva considerații legate de susținerea dezvoltării agriculturii și a fermelor, în spiritul respectării angajamentelor de mediu. ”Am avut onoarea să fiu gazda întâlnirii și să iau parte la dezbaterile din prima parte a programului. În deschidere, am transmis celor prezenți mesajul de bun-venit și câteva considerații legate de susținerea dezvoltării agriculturii și a fermelor, în spiritul respectării angajamentelor de mediu. În cadrul informării publice, accentul s-a pus pe lansarea finanțărilor prin Banca Mondială și prin PNRR care vizează realizarea de platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd în zonele rurale, precum și pe măsurile de prevenire a poluării apelor cu nitrați proveniți din sectorul agricol”, a declarat Ion Bădin.

În continuare, reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor angrenați în derularea proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” au realizat o serie de prezentări legate de modul cum se derulează acest proiect, de rezultatele sale, dar au vorbit și despre viitoarele finanțări pe care le pune la dispoziție Banca Mondială pentru modernizarea fermelor/ realizarea de ferme model, cu respectarea obligațiilor de mediu asumate de țara noastră în domeniul dezvoltării agriculturii și al reducerii poluării.