Se anunță trei zile de neuitat la ”Zilele Municipiului Petroșani”

Ediția din acest an a ”Zilelor Municipiului Petroșani” va avea loc la finalul acestei săptămâni, în perioada 28-30 iulie 2023. Evenimentul, organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani va avea loc în zona Centrului Civic al localității, unde va fi amplasată scena în aer liber pe care vor concerta zeci de artiști, de la tineri talentați din comunitatea locală până la artiști consacrați ai muzicii ușoare și populare din România.

Spectacolele se vor deschide vineri, 28 iulie 2023, de la ora 18,00 cu un concert folcloric care-i va aduce în fața publiului pe Ionela Magyari, Lenuța Ciuta, leo Cosma & Balkanic Orchestra și Angela Rusu. În deschidere, vor evoluat artiștii din cadrul Asociației Culturale ”Lirica” din Petroșani, coordonată de prof. Tiberiu Coconeț și Ansamblul ”Mesagerii Iubirii” din Lupeni coordonat de prof. Mariana Peptenaru.

Pentru sâmbătă, 29 iulie 2023, organizatorii au programat concerte susținute de Codruța Filip, Undersol, Raluka și Proiectul Balkanic, iar în deschidere, de la ora 18,00 vor urca pe scenă tinerii talentați de la Asociația ”Lirica” din Petroșani și trupa Freeland din Lupeni. Spectacolul de sâmbătă seara se va încheia cu un spectaculos show de lasere.

Duminică,30 iulie 2023, tot de la ora 18,00 este o altă zi de petrecere din programul ”Zilelor Municipiului Petroșani. Pe scenă vor urca, de data aceasta, Ioneț Marțincu, Teodora Filip & Bîtea Band și Nicoleta Guță. În deschidere, vor fi prezenți din nou tinerii artiști ai Asociației Culturale ”Lirica”.

Pe perioada celor trie zile de desfășurare a acestui eveniment, în zona pietonalei din Centrul civic al municipiului vor fi amenajate terase, tarabe de produse artizanale și un parc de distracții.

Tot în cadrul ”Zilelor municipiului Petroșani” ediția 2023 este programată și expoziția restrospectivă de artă fotografică ”Francisc Nemeth – 50 de ani de activitate în arta fotografică”, dublată de lansarea albumului foto ”Nuanțele pasiunii” al acestui apreciat artist fotograf. vernisajul expozițional va avea loc vineri, 28 iulie 2023, ora 16,00 la Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani.