Se lucrează în Parâng, la modernizarea drumului spre Cabana ANEFS

Utilajele drumarilor angajați de Consiliul județean Hunedoara pentru realizarea lucrărilor de modernizare a ultimei porțiuni din DJ 709F, din zona stației meteo până la cabana baza sportivă și cabana ANEFS din zona superioară a stațiunii Parâng, au intrat în funcțiune, iar lucrările se derulează în ritm alert, după cum relevă Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

”Așa cum am promis, continuăm modernizarea drumului din Masivul Parâng! Promisiunea făcută celor care dețin cabane și alte spații de cazare în zona Masivului Parâng devine realitate. Ca parte a echipei președintelui Laurențiu Nistor, mă bucur să pot anunța că au început lucrările de modernizare a unui sector de aproximativ 800 m al DJ 709F, practic continuarea proiectului finalizat în urmă cu ceva vreme de către Consiliul Județean Hunedoara. Iată că faptele devin realitate. Și să nu vă gândiți că a moderniza 800 de metri de drum în creierii munților este un lucru simplu! Este o provocare, dar promisiunea făcută trebuie respectată! Le urez drumarilor să aibă spor și să ne ofere o lucrare reușită! Turismul este o prioritate, iar Valea Jiului merită întreaga noastră atenție și preocupare! Dezvoltăm Județul Hunedoara. Cu fapte, nu cu vorbe!”, a declarat Costel Avram.

Contractul de execuție al acestei investiții a fost atribuit la sfârșitul lunii iulie 2023, iar drumul a intrat șantier în această săptămână. Drumarii efectuează în prezent lucrări de pietruire și terasare, dar și de realizare a unor canale și rigole pentru colectarea și scurgerea apelor pluviale.

Potrivit reprezentanților administrației județene, pe sectorul de drum al DJ 709F lucrările de modernizare se vor finaliza în toamna acestui an. Proiectul este finanțat integral din bugetul Consiliului județean Hunedoara.