Parte de carte pentru toți, la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Că spațiul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din municipiul Deva este un loc de atracție pentru toți iubitorii de lectură, dar și de aventură în lumea carților, este un lucru deja știut de ani de zile.

În mod constant, în spațiul acestei instituții de cultură și educație, aflată în subordinea Consiliului județean Hunedoara, sunt organizate întâlniri cu pasionații de lectură, iar copiii sunt vizați în mod desoebit de activitățile derulate de echipa managerului instituției, Ioan Sebastian Bara.

În acest context s-a derulat, în aceste zile, și vizita pe care au efectuat-o la Biblioteca județeană un grup de copii de etnie romă, care au venit însoţiţi de inspectorul Mihaela Ferenczi de la Compartimentul Romi din cadrul Primăriei Deva şi de profesorul Dan Victor Trufaş, membru al Grupului de lucru pentru incluziunea comunităţilor de romi din municipiul Deva.

”Copii au avut prilejul să vadă biblioteca, au vizitat secţiile noastre şi au aflat care sunt serviciile pe care biblioteca le oferă. Au făcut o scurtă călătorie în lumea magică a cărţilor şi apoi s-au bucurat de relaxare în curtea bibliotecii. Îi aşteptăm cu drag să revină la noi şi cu alte ocazii şi să se bucure de toate serviciile pe care biblioteca le oferă cu drag!”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul instituției.

După cum se poate vedea și în imaginile care însoțesc acest articol, copiii s-au simțit excelent la Bibliotecă și s-au declarat convinși că merită să revină aici, așa cum este important și ”să pună mâna pe carte”, convinși de pe acum de justețea afirmației potrivit căreia, ”dacă ai carte, ai parte!”