Clubul Sportiv Știința Petroșani, pregătiri pentru a 75-a aniversare

Cu o istorie de glorie care datează încă din anul 1948, C.S. Știința Petroșani a reușit să-și mențină identitatea tradițională în timp ce navighează prin schimbări și ajustări.

Echipa de rugby C.S. Știința Petroșani a demonstrat o voință și o determinare de neclintit și în cadrul Turneului Open al Campionatului Național de Rugby 7s, desfășurat recent pe Stadionul Parcul Copilului din Capitală. În ciuda unei perioade de reconstrucție și a plecării unor jucători de bază, echipa s-a impus prin eforturi susținute și a obținut un onorabil loc 6 într-un peisaj competițional extrem de competitiv.

Cu un lot format din jucători tineri și talentați, împreună cu cei experimentați, echipa a reușit să se adapteze și să se impună în fața unor adversari redutabili. „Chiar și într-o perioadă de schimbare și reconfigurare, am demonstrat că putem concura la nivel înalt și că suntem hotărâți să aducem C.S. Știința Petroșani înapoi în fruntea rugby-ului românesc”, arată oficialii clubului sportiv studențesc.

Echipa a reușit să se impună într-un turneu intens, concurând alături de alte nume mari ale rugby-ului național, inclusiv CS Rapid, CS Năvodari și CSM Constanța. Cea mai recentă apariție pe scena rugby-ului, CS Rapid București a câștigat turneul, dar C.S. Știința Petroșani a demonstrat că este o forță cu care trebuie să se calculeze. Lotul echipei C.S. Știința Petroșani care a făcut față provocărilor cu inimă deschisă și profesionalism include rugbyștii: BARBU RĂZVAN ȚANDEA FLORIN DRAGOȘ JEREBIE NĂSTĂSIEI MARIAN ALEXA CRISTIAN CURTA CRISTIAN BERBECE RAZVAN BENCEA EDUARD GHIARASIM ALIN CROITORU GEORGE JILAVEANU CARLOS ZAMFIR CRISTIAN RADU ANDREI.

Echipa și-a asumat angajamentul de a dezvolta nu numai performanțe de rugby, ci și de a construi punți între sport și educație, inspirând tinerii să urmărească excelența atât pe teren, cât și în viață.

Peste puțin timp, în data de 2 septembrie 2023 la Petroșani se vor sărbători nu doar cei 75 de ani de existență a C.S. Știința Petroșani, dar și mândria și pasiunea care au transformat această echipă în „floarea de colț” a rugby-ului românesc. Evenimentul va avea loc pe stadionul ”Aurel Suciu” din Petroșani, în cadrul unei festivități precedate de un meci de rugby care va aduce pe teren fostele glorii ale rugbyului care au purtat cu mândrie tricoul echipei Știința Petroșani. În aceeași zi, de la ora 11, va avea loc și partida de rugby dintre C.S. Știința Petroșani și Politehnica Iași, din cadrul campionatului național.