Litoralul pentru toți 2023: Prețuri începând de la 35 de lei pe noapte în stațiunile de la Marea Neagră

La data de 1 septembrie anul curent debutează sezonul de toamnă al inițiativei „Litoralul pentru toți”, a transmis Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).Această inițiativă oferă posibilitatea românilor de a se caza în unitățile de cazare clasificate din stațiunile de la Marea Neagră, cu prețuri începând de la 35 de lei pe noapte. Aceste pachete turistice sunt cu până la 70% mai accesibile în comparație cu tarifele aplicate în perioadele de vârf, majoritatea hotelurilor participante menținând nivelurile tarifare de anul precedent.

Ediția cu numărul 42 a programului „Litoralul pentru toți” se va desfășura în intervalul 1 – 30 septembrie 2023 și este destinată tuturor celor interesați să petreacă un sejur la malul mării în afara sezonului de vârf. Până în prezent, 48 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral s-au alăturat programului, oferind aproximativ 5.000 de locuri de cazare pe noapte. Înainte de începerea efectivă a programului, se estimează că peste 100 de unități se vor alătura, ceea ce ar putea permite peste 40.000 de turiști să beneficieze de tarife reduse în luna septembrie. Aceste pachete vor fi disponibile direct de la hoteluri, dar și prin intermediul agențiilor de turism partenere și a revânzătorilor autorizați.

Dragoș Răducan, președintele FPTR, menționează că în urma rezervărilor înregistrate până în prezent, se preconizează că luna septembrie va fi aglomerată pe litoralul românesc. Cererea ridicată din partea turiștilor îi determină pe hotelieri să-și păstreze facilitățile de cazare deschise până la sfârșitul lunii.

În cadrul programului „Litoralul pentru Toți”, prețurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 35 de lei pentru o persoană, reprezentând cel mai accesibil pachet fără masă, disponibil la un hotel de 2 stele din stațiunea Eforie Nord, în cazul achiziționării unui sejur de cel puțin 5 nopți. Programul cuprinde unități de cazare de la hoteluri de 2 până la 4 stele, iar tarifele propuse acoperă toate categoriile de turiști.

Reprezentantul FPTR subliniază că turiștii au multe motive să opteze pentru o vacanță la mare în afara sezonului de vârf. Prețurile mai mici reprezintă un avantaj major, fiind așteptat ca această oportunitate să fie valorificată atât de cei care nu au avut posibilitatea de a călători pe litoral în plin sezon estival, cât și de cei care doresc o escapadă suplimentară. Tendința din ultimii ani de a avea vreme favorabilă și în luna septembrie sporește atractivitatea acestei opțiuni, oferind turiștilor zile însorite pe plajă până la finalul lunii.

Inițiativa „Litoralul pentru Toți” rămâne unica inițiativă socială din România sprijinită în întregime de mediul de afaceri, inclusiv de patronatele hoteliere autohtone.

Sursa: dcbusiness.ro