Încep lucrările la modernizarea Bazei sportive ”Știința” Petroșani

În seria numeroaselor proiecte de investiții accesate, pe diverse soluții de finanțare, de actuala echipă managerială a Universității din Petroșani, se numără și cel privind reabilitarea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a Bazei sportive ”Știința” Petroșani.

Potrivit rectorului instituției de învățământ superior din Valea Jiului, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, proiectul privind modernizarea Bazei sportive a fost inițiat imediat după ce echipa de rugby Știința Petroșani și-a reluat locul în calendarul competițional din Superligă al acestui sport de tradiție în cadrul clubului sportiv studențesc patronat de Universitatea din Petroșani.

”De curând am semnat predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții, prin intermediul căreia va fi implementat proiectul care prevede modernizarea stadionului Știința Petroșani și a bazei sportive aferente acestuia. Este un proiect finanțat de la bugetul de stat, prin CNI, care prevede lucrări ample, evaluate potrivit contractului de finanțare, la suma totală de 62.633.232 de lei, din care contribuția Universității este de 1,75 milioane de lei. Sperăm ca lucrările să poată începe în cel mai scurt timp și să fie finalizate cât mai repede, astfel încât Baza sportivă Știința să redevină una modernă, corespunzătoare și utilă atât pentru activitățile studențești, cât mai ales pentru cele competiționale desfășurate sub egida clubului sportiv universitar”, a declarat rectorul Radu Sorin.

Acesta spune că proiectul privind modernizarea Bazei sportive de la Universitatea din Petroșani întregește seria altor proiecte care au fost implementate deja aici, sau urmează să fie puse în operă în perioada imediat următoare, proiecte care au vizat reabilitarea și modernizarea întregului campus universitar și dotarea cu materiale didactice, tehnică de calcul și alte facilități de ultimă generație, necesare desfășurării activităților didactice. Pentru finanțarea acestor proiecte, Universitatea din Petroșani a atras resurse financiare din programele europene disponibile, din PNRR dar și de la bugetul național, sumele necesare fiind completate corespunzător de la bugetul propriu al Universității.