Raliul automobilistic de la Straja este gata de start!

Primul week-end al lunii septembrie readuce pe traseul de la Straja Lupeni aproape 60 dintre cei mai buni piloți de automobilism din România, la cea de-a cincea etapă a sezonului 2023 din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Publicul din Valea Jiului poate lua deja pulsul evenimentului în centrul municipiului Lupeni, în parcarea de la Palatul Cultural Minerul unde se desfășoară ședința tehnică și unde bolizii care se vor întrece în acest week-end pe traseul de pe DJ 664 Lupeni-Straja, sunt prezentați în fața publicului.

Sute de oameni au vizitat deja standurile și s-au fotografiat cu mașinile de concurs și cu piloții de curse în cursul zilei de vineri, 1 septembrie 2023. Printre aceștia s-a numărat și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care s-a declarat încântat de faptul că, după succesul ăprimei ediții a ”Trofeului Straja” la automobilism, această competiție a devenit deja un punct de reper în calendarul activităților sportive din municipiul Lupeni. ”Mă bucur că această competiție de automobilism, care se bucură de atât de mult succes pe circuitele montane din țară, a devenit un punct de reper și pentru municipiul Lupeni. Mă bucur, totodată că circuitul de la Straja a devenit etapă a campionatului național de automobilism la viteză în coastă și că acest eveniment sportiv aduce în Valea Jiului cei mai buni piloți, cele mai frumoase mașini și cel mai pasionat public al acestui sport. Am participat astăzi la sesiunea de verificare tehnică a automobilelor participante la Campionatul Național de Viteză în Coastă și, împreună cu un numeros public, ne-am bucurat să-i cunoaștem pe piloți și să vedem mașinile de concurs. Le doresc succes tuturor competitorilor înscrieți la ediția din acest an a concursului de automobilism pe circuitul de la Straja”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta a informat că pentru desfășurarea acestei competiții, vor fi instituite restricții de circulație pe DJ 664A, după cum urmează:

  • Sâmbătă, 2 Septembrie 2023 între orele: 08:30 – 14:00 și 15:00 – 20:00;
  • Duminică, 3 Septembrie 2023 între orele:  08:30 – 12:30 și 13:30 – 18:30;

Având în vedere numărul mare de spectatori care se anunță a fi prezent la circuitul automobilistic de la Straja, organizatorii recomandă respectarea celor 6 zone de vizionare de unde spectacolul automobilistic poate fi vizionat în deplină siguranță. ”Rolul spectatorului pe marginea traseului de concurs este foarte important. Și nu doar pentru noi organizatorii sau pentru sportivii ce-și doresc susținerea și încurajarea voastră, ci mai ales pentru farmecul acestui sport cu motor. Ne pasă și ne dorim ca experiența publicului la Trofeul Straja să fie una de neuitat și de povestit mult timp de-acum încolo, motiv pentru care am stabilit ca fiind sigure și recomandare acele zone unde sunteți feriți de pericole și puteți urmări acțiunea Campionatului Național de Viteză în Coastă”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Aceste locuri speciale pentru spectatori sunt identificate în cele 6 puncte de pe harta de mai jos, după cum urmează:

  1. Spectatorii vor ocupa DOAR partea dreaptă a traseului, pe iarbă la KM: 0,17
  2. Spectatorii vor ocupa DOAR partea stângă a traseului, în interiorul acului de păr de stânga la KM: 0,56
  3. Spectatorii vor ocupa DOAR partea stângă a traseului, pe deal (după bandă) la KM: 1,01
  4. Spectatorii vor ocupa DOAR partea stângă a traseului, deasupra zidului de piatră (DOAR după bandă) la KM: 1,59
  5. Spectatorii vor ocupa atât partea dreaptă a traseului (în interiorul acului de păr de dreapta) cât și în partea stângă a traseului (deasupra zidului de beton). În ambele cazuri se va sta DOAR după bandă la KM: 3,88
  6. Spectatorii vor ocupa DOAR partea dreaptă a traseului, în zona troiței la KM: 4,89

Ediția din acest an a competiției de automobilism ”Trofeul Straja”, organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu Auto Bilic și ACS Auto-Moto-Retezat, este cofinanțată de Consiliul județean Hunedoara și Primăria Lupeni, cu sprijinul Asociației Pro Straja.