Debut promițător în campionatul de fotbal și pentru juniorii Minerului Lupeni

Cu un obiectiv ambițios – locul 1 în campionatul Ligii a 4-a la fotbal – clubul sportiv Minerul Lupeni s-a instalat în fruntea clasamentului imediat după începerea ediției de campionat 2023-2024, spre bucuria miilor de suporteri care vin, în mod constant, la stadionul din Lupeni pentru a se bucura de fotbal și pentru a susține echipa-fanion a localității.

Încurajată de rezultatele bune ale seniorilor clubului, echipa de juniori Minerul Lupeni Under 19 a avut, la rândul său, un debut promițător în campionatul de fotbal destinat acestei categorii de vârstă, cu 6 puncte adunate după primele două partide disputate. ”Suntem bucuroși că am luat un start bun în noua ediție de campionat și suntem, în același timp, mândri de faptul că am reușit, încă din campionatul trecut, să dăm nu mai puțin de 9 jucători la echipa mare, în bună parte aceștia fiind prezenți pe teren la toate meciurile echipei Minerul Lupeni. Cred că astfel echipa U19 a reușit să-și atingă scopul, anume acela de a fi o veritabilă pepinieră de sportivi pentru echipa de seniori”, spune Lucu Lumperdean, coordonator al lotului U19 de la Minerul Lupeni.

Acesta arată că printr-un efort susținut al loturilor de jucători, al antrenorilor, conducătorilor și al sponsorilor, dar mai ales având în spate o galerie numeroasă de suporteri care a prins din nou gustul fotbalului-spectacol pe stadionul Minerul Lupeni, echipa-fanion a municipiului, care anul acesta marchează 100 de ani de la primele competiții oficiale în campionat, a renăscut practic din propria-i cenușă, spre bucuria tuturor lupenenilor care iubesc sportul cu balonul rotund.

”Nu există bucuria mai mare pentru noi, cei care am crezut și credem în acest proiect de suflet care este renașterea Minerului Lupeni, decât acela că am reușit să aducem oamenii la stadion, în număr foarte mare, că putem să le oferim din nou suporterilor fotbal de calitate, atât la echipa de seniori, cât și la echipele de seniori. Ne bucurăm de asemenea că tot mai mulți copii și tineri vor să joace fotbal, că revin pe teren, că sunt foarte serioși la antrenamente și în jocurile oficiale. Având de partea noastră sponsori genroși, având-l alături pe primarul municipiului Lupeni, domnul Lucian Resmeriță, căruia îi mulțumim pentru tot sprijinul, am reușit, spre exemplul după foarte mulți ani, să învingem la juniori U19 echipa CS Jiul Petroșani, cu 3-0 într-un derby local de mare interes. Mergem înainte cu optimism și cu încredere și ne dorim ca și noi, cei de la echipa a doua (U19) să fim în frunte, să onorăm astfel numele echipei Minerul Lupeni care este din nou pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal din orașul nostru. Hai, Minerul!”, a mai spus Lucu Lumperdean.