Spitalul Municipal din Lupeni va avea în dotare, în scurt timp, un aparat RMN, de care comunitatea are foarte mare nevoie

Spitalul Municipal din Lupeni, unitate medicală care asigură servicii de sănătate publică pentru întreaga zonă de vest a Văii Jiului, este beneficiarul unor investiții semnificative realizate de administrația publică locală din municipiul Lupeni, a căror valoare a depășit, în ultimii ani, câteva zeci de milioane de lei.

Una dintre cele mai importante investiții în domeniul creșterii serviciilor de sănătate publică de la această unitatea spitalicească o constituie achiziționarea unui aparat RMN performant. În vederea punerii în funcțiune a acestuia, este necesară însă și construcția unui spațiu adecvat. După cum informează primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, lucrările de construcție ale clădirii anexă care va constitui secția RMN de la Spitalul Municipal Lupeni au început și se derulează conform graficului. Noul spațiu va fi construit în proximitatea celor două corpuri ale Spitalului Municipal Lupeni și va fi conectată la acestea.

Valoarea totală a acestui proiect depășește 7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată în cea mai mare parte de la bugetul Ministerului Sănătății, cu o cotă de contribuție din partea administrației publice locale.

”Este o dorință mai veche a noastră, aceea de a putea aduce un aparat RMN de care comunitatea locală a municipiului Lupeni și, în general Valea Jiului, are atât de multă nevoie. Multumin domnului ministru prof.univ.dr. Alexandru Rafila, domnului secretar de stat Alexandru Florin Rogobete și întregii echipe de proiectare și implementare pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în soluționarea acestei cereri”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Lucian Resmeriță este de părere că și această nouă investiție făcută la Spitalul Municipal, care completeaăz celelalte investiții realizate în ultimii ani sau aflate acum în plin proices de derulare, constituie un element esențial în creșterea calității serviciilor medicale de care pacienții trebuie să aibă parte în această unitate de sănătate publică.

”Modernizăm spitalul pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale. Prin toate aceste investiții pe care le facem ne dorim ca pacienții care apelează la serviciile medicale din spitalul de la Lupeni să aibă aici cele mai bune condiții, atât de spitalizare, cât și de tratament. Noi, ca administrație locală,  facem tot ce putem în acest scop, desigur în limita bugetului local existent, astfel încât la Spital să crească în mod vizibil calitatea actului medical, iar oamenii care vin aici să fie tratați corespunzător”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.