PSD Hunedoara merge înainte cu echipa câștigătoare: Laurențiu Nistor – Cristian Resmeriță

Câteva sute de delegați ai organizațiilor PSD din toate localitățile județului Hunedoara au fost prezenți la Conferința județeană a Filialei județene Hunedoara PSD, pentru a valida noul Consiliu Politic Județean al social-democraților hunedoreni, pentru următorii 4 ani, dar mai ales pentru oportunitatea de a se întâlni cu câțiva dintre cei mai importanți lideri politici social-democrați. Eleganta sală de festivități a Complexului Turistic ”Domeniile Streiului” din comuna Băcia s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toți cei care au primit misiunea organizațiilor politice locale în vederea participării la acest eveniment important în viața celui mai mare partid politic din județul Hunedoara, la acest moment.

Acest lucru este confirmat nu doar de rezultatele obținute de PSD la precedentele runde de alegeri și nu doar de încrederea de care social-democrații continuă să se bucure în județul Hunedoara, potrivit celor mai recente sondaje de opinie, ci și de atenția de care Organizația PSD Hunedoara se bucură din partea liderilor naționali ai partidului. Președintele PSD Marcel Ciolacu (Primul Munistru al României), împreună cu secretarul general al partidului, Paul Stănescu, cu președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, dar și împreună cu Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor, Angel Tâlvăr – ministrul Apărării, Simona Bucura Oprescu – ministrul Muncii, Natalia Intotero – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cu europarlamentarul Victor Negrescu și alți lideri ai PSD au onorat invitația de a fi alături de social-democrații hunedoreni la acest moment de bilanț. Iar faptul că, la deschiderea lucrărilor Conferinței au fost prezenți inclusiv lideri ai altor formațiuni politice hunedorene confirmă, o dată în plus, faptul că această formațiune politică se bucură de atenție și respect în viața publică a județului.

Toată această atenție acordată social-democraților din  județul Hunedoara este, în opinia președintelui organizației județene a PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor una cât se poate de firească. ”Partidul Social Democrat a demonstrat întotdeauna, dar mai ales în ultimii ani, nu doar că este cel mai mare, dar și cel mai responsabil partid din România, punând pe primul loc oamenii, nevoile, speranțele și așteptările lor. Indiferent prin câte provocări am trecut, membrii PSD au demonstrat puterea de muncă și forța de a merge înainte. Premierul Marcel Ciolacu a fost întotdeauna alături de noi și, ori de câte ori am avut nevoie de implicarea Guvernului, mi-a acordat imediat sprijinul. Îi mulțumesc și Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care este și prim-vicepreședinte al PSD, pentru deschiderea acordată în realizarea proiectelor de infrastructură mare, care nu sunt deloc puține și care sper să demareze cât mai repede. Îi mulțumesc și prietenului meu, senatorul Paul Stănescu, pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat de-a lungul colaborării noastre pe linie politică, dar și administrativă. Împreună suntem o echipă și, cu siguranță, județul Hunedoara va beneficia în continuare de sprijinul Guvernului, pentru a duce mai departe proiectele de dezvoltare a județului pe care le-am inițiat în calitate de președinte al Consiliului Județean Hunedoara”, a spus, în cadrul conferinței, Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.

În fața unui capital de încredere dobândit prin munca de partid laborioasă dar mai ales prin rezultatele guvernării locale, nu a fost deloc o surpriză faptul că procedura de vot pentru desemnarea liderilor Organizației județene Hunedoara a PSD pentru un nou mandat de 4 ani a fost una deschisă, fără secrete și mai ales, fără contracandidați. Cu unanimitate de voturi, Laurențiu Nistor a fost desemnat pentru un nou mandat de 4 ani în fruntea social-democraților hunedoreni, urmând să fie secondat, ca președinte executiv de senatorul Cristian Resmeriță (președintele Organizației PSD Lupeni), împreună cu care va face echipă pentru câștigarea alegerilor anului 2024. Acestora li se vor alătura alți 129 de lideri PSD din cadrul organziațiilor locale, propuși să facă parte din Consiliul Politic Județean al PSD Hunedoara.

”Este un vot care mă onorează, dar mă și responsabilizează în același timp, atât ca președinte al organizației județene a Partidului Social-Democrat, cât și ca președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Mulțumesc colegilor din conducerea Partidului Social-Democrat, care au fost astăzi alături de mine, mulțumesc liderilor organizațiilor PSD din județele vecine care ne-au onorat cu prezența, dar și liderilor și reprezentanților formațiunilor politice, altele decât PSD, care au onorat invitația noastră și au susținut alocuțiuni”, a spus, vizibil emoțional, Laurențiu Nistor.

Președintele executiv al PSD Hunedoara, Cristian Resmeriță spune că prezența unuia sau altuia dintre membrii PSD în conducerea județeană a partidului este doar un detaliu, considerând că dincolo de această misiune, onoarea cea mai mare este aceea de a fi membru al acestui partid. ”Poate părea că suntem mulți oameni ai PDS astăzi aici, dar adevărul este că suntem doar o mică parte a marii familii a PSD Hunedoara astăzi aici. Pentru că indiferent că suntem în prezidiu sau în sală și oricare dintre colegii noștri din sală ar fi aici, în prezidiu la fel cum oricare dintre noi ne-am întoarce în sală, am fost, suntem și vom fi mereu o familie, iar asta este cea mai mare onoare. Am fost astăzi în foarte multe locuri din județul Hunedoara cu oaspeții noștri, cu președintele partidului și peste tot lumea ne-a primit foarte bine. Dar nu prezența unor oameni importanți este esențială, pentru că au mai fost în Hunedoara mulți lideri de partid, mulți oameni importanți de pe scena politică. Important este ceea ce facem pentru oameni și astăzi m-am convins încă o dată că această echipă face ceea ce trebuie pentru hunedoreni, pentru oameni. Le mulțumesc celor care ne-au ales astăzi pentru un nou mandat în conducerea PSD Hunedoara și vreau să vă asigur că noi ne vom face treaba aici, în județul Hunedoara și vom câștiga toate alegerile de anul viitor. Ceea ce însă îmi doresc, la fel ca toți pesediștii din această țară, este să avem și noi, după alegerile de anul viitor, un Președinte al României de stânga”, a spus Cristian Resmeriță.

Felicitând echipa PSD din județul Hunedoara pentru activitatea politică, dar mai ales pentru felul în care liderii acesteia se implică în mod serios și activ în administrarea majorității localităților și a Consiliului județean Hunedoara, președintele PSD Marcel Ciolacu a dat asigurări că din Guvern și din Parlament, PSD va susține în continuare județul Hunedoara, convins fiind că investiţiile sunt cheia dezvoltării fiecărui judeţ dacă există viziune, implicare permanentă şi un parteneriat real între autorităţile locale şi centrale. În același timp, Marcel Ciolacu s-a declarat convins, la rândul său, că PSD va câștiga alegerile de anul viitor și a dat asigurări că Partidul Social Democrat nu va face o alianță de guvernare, dacă aceasta va fi necesară, decât cu acel partid care va dovedi că are un proiect de țară.