Caravana PAD la Consiliul județean Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara a fost, astăzi, gazda celei de-a VII-a ediții a Caravanei PAD, organizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

În prezent, în județul Hunedoara nivelul de acoperire al asigurării PAD este de doar 17,83%. Tocmai de aceea, evenimentul de astăzi a avut ca scop impulsionarea creșterii numărului de asigurări obligatorii de locuințe, printr-o informare mai susținută în teritoriu.

Echipa ASF, condusă de Dan Chitic – responsabil educație financiară, și echipa PAID România au avut o întâlnire informativă cu reprezentanții primăriilor, asociațiilor de proprietari și ai asigurătorilor din județul Hunedoara în cadrul căreia a fost punctată importanța încheierii de asigurări obligatorii pentru locuințe.

S-a discutat și despre beneficiile pe care le oferă pentru asigurați astfel de polițe în cazul producerii de cutremure, inundații sau alunecări de teren, care au ca și consecință avarierea locuințelor. Participanții au ridicat și o serie de probleme punctuale la care au primit răspunsuri de la reprezentanții celor două entități.