Ștefeta Veteranilor Invictus a ajuns și în orașul Petrila

Ștafeta veteranilor, eveniment organizat de Invictus România, a ajuns astăzi și în orașul Petrila.

Proiectul constituie o cauză care mobilizează an de an sute de voluntari în spiritul respectului față de eroii și veteranii neamului. În cadrul Ștafetei Veteranilor peste 500 de voluntari Invictus din întreaga țară, alergători și cicliști, militari din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională dar și civili, poartă din oraș în oraș, din județ în județ, din regiune în regiune, Ștafeta Veteranilor, pornind de la București până la Carei, pe trei direcții diferite, într-un inedit tur al României care însumează aproximativ 3800 de kilometri, aducând astfel un omagiu eroilor României de ieri și de astăzi.

Voluntarii aleargă cu Drapelul Național, se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, să ne aducem aminte că străbunicii şi bunicii noștri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum.

Ștafeta Veteranilor a ajuns, în aceste zile, și în Valea Jiului, iar printre cei care au purtat-o pe străzile din orașul Petrila s-a numărat și Vasile Jurca, primarul orașului Petrila. ”La Petrila am avut onoarea de a prelua și a preda mai departe Ștafeta Veteranilor ”Invictus” în Parcul Troiței Eroilor Neamului, împreună cu viceprimarul orașului Petrila, Marius Heljiu, conform ritualului Invictus: ”Sacrificiul impune respect!” Transmitem toată considerația și respectul nostru tuturor celor implicați în acest eveniment menit să transmită un mesaj cât mai puternic societății românești vizavi de recunoștința pe care suntem datori să o aducem înaintașilor noștri pentru jertfa supremă pe care au făcut-o pentru România”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Ștafeta Veteranilor Invictus a trecut miercuri, 18 octombrie 2023 prin Valea Jiului, la Petroșani și Petrila, venind dinspre Tg. Jiu și de la Petrila a fost preluată și dusă mai departe, spre Deva.