Ştafeta Veteranilor – Invictus Romania a trecut şi pe la Castelul Corvinilor

Ediţia din acest an a Ştafetei Veteranilor Invictus a inclus şi municipiul Hunedoara. La fiecare ediţie, „ştafeta” se derulează pe trei trasee denumite după culorile drapelului naţional, trasee care străbat ţara, de la Bucureşti la Carei, pe o lungime totală de 3.800 de kilometri. Hunedoara se află, anul acesta, pe traseul albastru.

Ştafeta Invictus a fost adusă la Hunedoara de un grup de alergători din Valea Jiului, condus de Ioan Lungu, şi a fost predată, la Hunedoara, Voichiţei Covaciu, lidera grupului de alergători din municipiu. Alte schimburi de ştafetă au fost programate pentru zona Penitenciarului Bârcea, respectiv Deva. Din reşedinţa judeţului, ştafeta va fi dusă de alergători hunedoreni până la Lugoj.

„Invictus România” este o mişcare care sprijină luptătorii români răniţi în teatrele de operaţii să participe la Jocurile Invictus şi care mobilizează an de an sute de voluntari în cadrul unor manifestări menite să arate respectul nostru faţă de eroii şi veteranii neamului.

„Vom alerga cu Drapelul Naţional, ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, ne vom aduce amintă că străbunicii şi bunicii noştri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum. Ne dorim ca, împreună, să transmitem un mesaj cât mai puternic societăţii româneşti referitor la recunoştinţa pe care suntem datori să le-o arătăm înaintaşilor noştri pentru jertfa supremă pe care au făcut-o pentru România” – se arată într-un comunicat al Asociaţiei Voluntarilor Invictus România.