Consiliul Județean Hunedoara susține gimnastica feminină artistică și promovarea acestui sport cu o tradiție de 45 de ani în județul Hunedoara

Întruniți marți, 24 octombrie 2023, în ședință extraordinară, consilierii județeni au adoptat un proiect de hotărâre care prevede asocierea Județului Hunedoara, prin Consiliul Județean Hunedoara, cu Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva în vederea organizării în comun a Campionatului Național Individual al Junioarelor III, II, I la Gimnastică Artistică Feminină și alocarea sumei de 52.000 de lei pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a concursului.

Evenimentul organizat sub egida Federației Române de Gimnastică va avea loc la Sala Sporturilor din Deva, în perioada 26 – 30 octombrie 2023, și va reuni cele mai bune sportive junioare de la cluburile de profil din țară, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

„Ne bucurăm să putem contribui la organizarea acestei competiții importante, care aduce la Deva sportive valoroase care reprezintă viitorul în acest sport. Este de datoria noastră să ne implicăm în organizarea campionatului național, având în vedere că Deva are tradiție în acest sport, a dat lumii numeroase campioane și trebuie să-și onoreze titlul de capitală a gimnasticii românești. Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul acordat”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

La Campionatul Național s-au calificat 126 de gimnaste de la 16 cluburi din țară, din rândul cărora vor fi desemnate cele mai valoroase sportive ale anului 2023. Competiția se va desfășura pe 7 nivele de pregătire, inclusiv cu gimnaste de la Deva, din Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor în contextul calificării României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.