Biserica romano-catolică ”Sf. Varvara” din Petroșani, o țintă pentru hoți

Părintele Ciprian Șcheianu, preot paroh al Bisericii romano-catolice ”Sf. Varvara” din Petroșani a avut o surpriză neplăcută în cursul dimineții zilei de 26 octombrie 2023, când a găsit încuietorile de la sfântul lăcaș din plin centrul municipiului Petroșani sparte și altarul răvășit de hoți.

Au mai fost și alte distrugeri făcute de hoții care au intrat cel mai probabil în cursul nopții de miercuri spre joi în biserică, certi fiind însă faptul că prădătorii au căutat după bani și alte bunuri de valoare. Un inventar al pagubelor va fi făcut de reprezentanții Parohiei împreună cu organele de poliție, care au fost înștiințate de părintele Ciprian Șcheianu asupra acestui eveniment.

Dincolo însă de pagube și distrugeri, membri comunității romano-catolice din Petroșani sunt îngrijorați de faptul că un loc de rugăciune a ajuns să fie țintă a unor persoane răuvoitoare, care nu mai au nici măcar frică de Dumnezeu.

Credincioșii romano-catolici din Petroșani își pun speranța că hoții vor fi prinși de polițiști și că bunul Dumnezeu nu va lăsa nepedepsită o asemenea faptă nelegiuită.



(Următoarea știre) »