Deva a redevenit Capitala gimnasticii românești

Municipiul Deva a găzduit în zilele de 28 și 29 octombrie Campionatul Național Individual al Junioarelor III, II, I la Gimnastică Artistică Feminină. Competiția s-a desfășurat pe 7 nivele de pregătire, la care au participat inclusiv gimnaste de la Deva, din Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor, în contextul calificării României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Consiliul Județean Hunedoara și Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva au fost organizatorii acestui eveniment de prestigiu, organizat sub egida Federației Române de Gimnastică, eveniment care promovează tinerele gimnaste din rândurile cărora au fost desemnate cele mai valoroase sportive ale anului 2023.

La festivitatea de deschidere a campionatului național dar și la festivitate de premiere pe aparate, Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat de vicepreședintele Ion Bădin. De asemenea, festivitatea de premiere a fost onorată și de prezența secretarului de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, deveanul Lucian Rus.

”Prin organizarea în comun a competiției, orașul Deva și-a onorat odată în plus renumele de „Cetate a gimnasticii românești”, care a dat țării numeroase campioane mondiale și olimpice în cei 45 de ani de funcționare neîntreruptă a școlii de gimnastică de aici. La finalul celor două zile de competiție, au fost desemnate cele mai valoroase sportive junioare ale anului 2023. A fost o mare onoare pentru noi să putem sprijini organizarea unei competiții de asemenea anvergură aici, la Deva. Mă bucur că președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, este un susținător al acestui sport și a răspuns solicitării de asociere în vederea desfășurării în bune condiții a concursului. Prin votul consilierilor județeni, acordul de asociere a fost concretizat și a fost alocată suma de 52.000 de lei pentru organizarea campionatului național. La finalul competiției, pe lângă cupe și medalii, tinerele gimnaste au primit și câte un rucsac personalizat cu sigla Consiliului Județean Hunedoara. Felicit toate sportivele, antrenorii și oficialii care și-au dat concursul pentru ca evenimentul să fie o reușită. Felicitări tuturor pentru rezultatele frumoase!”, a declarat Ion Bădin, vicepreședintele CJH.

Competiția a reunit cele mai bune 126 de sportive junioare din țară, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani. Școala de gimnastică de la Deva și sportivele care urmează Liceul cu Program Sportiv „Cetate” au făcut și de această dată o figură frumoasă, obținând 6 medalii de aur, 8 de argint și 3 medalii de bronz.

Prin organizarea acestei competiții naționale, Deva își onorează încă o dată blazonul de „Cetate a gimnasticii românești”, care a dat țării noastre multiple campioane mondiale și olimpice în cei 45 de ani de funcționare neîntreruptă a școlii de gimnastică artistică de aici.