Parteneriat pentru Excelență cu Burse de Merit pentru studenții Universității din Petroșani

Un inedit și totodată binevenit ”Parteneriat pentru Excelență” derulat de Universitatea din Petroșani cu Asociația Centrul Regional pentru Ocuparea Forței de Muncă și Protecție Socială Petroşani, Diacostampet SRL Petroșani și Euro Jobs Petroșani oferă studenților care urmează cursurile academice în cadrul facultăților de la Universitatea din Petroșani oportunitatea de a beneficia de burse de merit, dublate de posibilitatea de a participa la programe de Internschip în cadrul companiilor menționate, dar și ocazia de a avea un loc de muncă asigurat după terminarea studiilor universitare.

Programul a fost lansat oficial miercuri, 22 noiembrie 2023 la sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani, în prezența reprezentanților celor trei fiannțatori, dar și a unui număr mare de studenți interesați să aplice pentru acest program de burse. La evemniment a fost prezent, de asemenea, rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu. Acesta a arătat că acest programn de burse nu este unul singular, derulat la Universitatea din Petroșani, astfel de burse de studiu și merit fiind acordate studenților și prin programe care au avut ca parteneri companiile miniere și energetice sau alte companii multinaționale aflate în căutarea de forță de muncă cu calificare superioară. ”Noi am mai avut burse de acest fel, oferite de Complexul Energetic Hunedoara, de Complexul Energetic Oltenia, de Compania Sării, de alte firme. Dar acum gândim și un alt sistem de burse, prin care să le oferim studenților din anii terminali posibilitatea să și lucreze la anumite firme care îi învață să scrie și să implementeze proiecte cu finanțare în special europeană, beneficiind și de un suport financiar considerabil. Acesta este marele câștig al studenților. Ei vor primi o bursă generoasă, pe parcursul unui an de zile, după care continuă să lucreze la firmele respective încă minim doi ani. Cu experiența și expertiza pe care o dobândesc, pot să se angajeze la alte firme sau pot să rămână la firmele unde au lucrat până la acea dată. Este o inițiativă pe care o sprijinim cu totul, pentru că ajută la stabilizarea absolvenților în Valea Jiului și ajută la angajarea lor aici, în Valea Jiului, fără să perpetuăm părăsirea zonei pentru locuri de muncă în domenii mai bine plătite sau poate în niște domenii pe care nu le avem în zonă”, a declarat prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.

„Ne dorim prin această colaborare cu Universitatea din Petroșani, noi, echipa EuroJobs, împreună cu celelalte entităţi din acest parteneriat, să fim practic o punte între mediul educaţional, mediul academic și cel profesional, astfel încât studenții să-și poată crea o experiență profesională în piața muncii și să știe adevăratele provocări și obstacole”, a declarat Diana Vochitoiu, administrator Euro Jobs SRL Petroşani.

Programul ”Parteneriat pentru Excelență” le oferă studenților de la Universitatea din Petroșani ocazia de a beneficia de bursă lunară în cuantum de 2000 de lei pentru o perioadă de un an de zile, dar și ocazia de a lucra cu un program redus de 4 ore, în cadrul celor trei parteneri din acest proiect. ”Ne dorim ca acest proiect inițuat de noi să ia amploare și să aibă un impact pozitiv, pentru a oferi forță de muncă firmelor din mediul privat și nu numai. În același timp, și noi ne vedem cumva interesul prin dezvoltarea acestui program bursie, pentru că avem nevoie de persoane pregătite, calificate, și vrem să oferim această șansă tinerilor din Valea Jiului, pentru ca ei să vadă că există firme care investesc în ei și aici, acasă”, a declarat Adriana Kinzsky, președintele Asociației Centrul Regional pentru Ocuparea Forței de Muncă și Protecție Socială Petroşani.

Pentru a intra în acest prohgram de burse, studenții interesați trebuie să îndeplinească şi câteva condiții și anume: să aibă rezultate bune la învățătură, să își dorească să rămână în Valea Jiului după finalizarea studiilor academice, să aibă inclinație spre tot ceea înseamnă realizarea de proiecte cu finanțări europene.