De Ziua Națională, la Straja se deschid pârtiile!

A nins binișor în această săptămână și în masivele din Valea Jiului și, cu toate că stratul de zăpadă nu este unul foarte consistent, administratorii stațiunii turistice Straja Lupeni confirmă vestea bună, potrivit căreia în minivacanța de Ziua Națională, turiștii care vor veni aici dar și iubitorii sporturilor de iarnă, vor avea ocazia de petrece primul weekend pe pârtie.

Pentru ca acest lucru să fie o certitudine, 42 de tunuri de zăpadă și încă 6 lăncii pentru producerea zăpezii artificiale lucrează funcționează non-stop pe 4 din pârtiile de schi de la Straja. ”Avem noroc deocamdată cu vremea, pentru că încă mai ninge în Straja, iar instalațiile de producere a zăpezii artificiale lucrează și ele la foc continuu, pentru că există condiții meteo prielnice, așa încât putem spune că, în minivacanța de Ziua Națională vom da startul noului sezon turistic de iarnă la Straja. Se va schia pe pârtia Constantinescu (cea mai mare pârtie din Straja), dar și pe Pârtia Alfa, pe Pârtia Mutu și pe Platoul Soarelui, în acest început de decembrie”, a declarat Emil Părău, a cărui companie administrează cea mai mare parte a domeniului schiabil de la Straja.

Acesta a adăugat că, dacă vremea va continua să rămână în aceeași parametri specifici sezonului de iarnă, atunci prima zi din noul sezont turistic de iarnă le va oferi posibilitatea și celor mici de a schia pe pârtia pentru copii Baloo, iar pârtia pentru săniuș va fi și ea deschisă.

Emil Părău spune că toate pârtiile care vor fi deschise la Straja, în minivacanța de Ziua Națională sunt deservite de instalații de transport pe cablu și beneficiază de instalații de nocturnă.

Proprietarii de cabane și pensiuni din Straja au pregătit și ei oferte atractive pentru debutul noului sezon turistic de iarnă, dar și pentru perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, precum și pentru întregul sezon și speră că Straja va fi și în această iarnă o atracție căutată de turiști. ”Îi așteptăm pe iubitorii de schi și snowboard pe pârtiile de la Straja, așa cum îi așteptăm pe toți cei care vor să se bucure de zăpadă, de iarnă, cu distracție la maxim, în stațiunea Straja și promitem că și în acest sezon ne vom ridica la înălțimea așteptărilor pe care le au de la această minunată stațiune”, a mai spus Emil Părău.

Odată ce iarna își va intra pe deplin în drepturi, la Straja se vor deschise, rând pe rând, toate cele 12 pârtii de schi, care însumează peste 26 de kilometri.

Tot în acest sezon turistic va fi pus în funcțiune, din nou telescaunul din Vârful Straja. Instalaţiile acestuia au o lungime de un kilometru şi deservesc pârtiile Straja şi Canal, urcând până la cota 1.868 de metri.