Cel mai important brand sportiv al judeţului: „Corvinul” Hunedoara, sprijinit de CJH

Consiliul Judeţean se alătură Primăriei Hunedoara în sprijinirea celui mai important brand sportiv al judeţului: „Corvinul”. Astfel, Consiliului Judeţean Hunedoara acordă sprijin financiar pentru Corvinul 1921 Hunedoara – o echipă nu doar a oraşului, ci a întregului judeţ.

Corvinul Hunedoara este o echipă care are suporteri nu doar în municipiul Hunedoara, ci în întreg judeţul. La meciurile Corvinului vin frecvent suporteri din zonele Brad, Deva, Simeria, Orăştie, Haţeg şi chiar şi din Valea Jiului.

De altfel, Primăria Hunedoara şi Consiliul Judeţean au pus bazele unui parteneriat privind revigorarea sportului, în special a fotbalului, încă din 2016 – 2017, iar un prim obiectiv a fost începerea demersurilor concrete pentru construirea unui nou stadion, un stadion al întregului judeţ. Totul a fost făcut public, prin comunicate şi hotărâri adoptate de cele două instituţii. Proiectul nostru sportiv, pus la punct în vara lui 2021, se dovedeşte a fi unul de succes. Încă din toamna anului 2021 conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a anunţat că va contribui la susţinerea acestui club care, dovedit lucru, este de interes judeţean, dar s-a pus o condiţie: Corvinul să promoveze în Liga a II-a. Echipa de seniori a promovat, anul acesta, în eşalonul secund şi a avut până acum un parcurs mai mult decât meritoriu. Consiliul Judeţean îşi respectă astfel angajamentul, alăturându-se astfel altor consilii judeţene din România care susţin fotbalul de performanţă. CJ Hunedoara a alocat Clubului Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara suma de 1 milion de lei, perfect legal, în baza unui proiect sportiv pentru care clubul a solicitat finanţare.

„Nu am ascuns niciodată dorinţa ca echipa-fanion a judeţului Hunedoara să revină în Liga I, în următorii doi-trei ani, însă acest lucru este imposibil fără susţinerea întregii comunităţi hunedorene (nu doar a oraşului). Corvinul are deja susţinera unui judeţ întreg la nivelul simplilor spectatori din tribune veniţi, aşa cum am mai spus, atât din oraş cât şi din diferite zone ale judeţului. Dacă are şi susţinerea Consiliului Judeţean, poate spera, pe mai departe, la mult dorita revenire în primul eşalon fotbalistic al ţării. Conform regulilor actuale, pentru promovare în primul eşalon este nevoie şi de un partener din mediul privat, dar, cu siguranţă, niciun investitor serios nu ar susţine absolut de unul singur, fără implicarea autorităţilor locale şi judeţene, o echipă de Liga I într-un judeţ care nu se poate lăuda cu oraşe mari (şi bugete locale pe măsură) precum Iaşi, Arad, Sibiu sau Cluj – Napoca (oraşe ale căror echipe din Liga I sunt sprijinite, direct sau indirect, de primării şi consilii judeţene). Revenind la rezultate, chiar şi din postura de echipă de Liga a II-a şi Corvinul poate face performanţă la nivel naţional, de exemplu în „Cupa României”: dacă ar câştiga trofeul, ar putea apoi reprezenta România într-o competiţie europeană. Ţin să mulţumesc Consiliului Judeţean pentru susţinerea pe care o acordă acestui proiect sportiv reprezentativ nu doar pentu municipiul Hunedoara, ci pentru întregul judeţ”, explică primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Conform informaţiilor publicate de presa centrală, mai multe echipe din ţară de Liga a II-a, dar şi echipe de Liga I precum UTA Arad, Sepsi Sf. Gheorghe, U. Cluj, Voluntari, Hermanstadt sau FC Botoşani, beneficiază de sprijin din bani publici.

Aşa cum Castelul Corvinilor este, incontestabil, „motorul” turismului în judeţul Hunedoara, şi echipa de forbal Corvinul 1921 este, la ora actuală, principalul ambasador sportiv al judeţului la nivel naţional.

FC Corvinul Hunedoara va beneficia, în acest an, de un sprijin financir din partea Consiliului județean Hunedoara de 1.000.000 de lei.