Sezonul sărbătorilor de iarnă e scăldat în lumini spectaculoase la Lupeni

Momentul pornirii iluminatului ornamental pentru sărbătorile de iarnă a fost și în acest an așteptat cu emoție și bucurie de locuitorii municipiului Lupeni.

Pentru ca și acest moment să fie unul memorabil, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță și-a propus ca evenimentul să fie marcat printr-o festivitate derulată în Ajun de Moș Nicolae, în ”inima” municipiului Lupeni, Parcul CAP, acolo unde sute de oameni au venit pentru a împărți cu liderii comunității bucuria startului sezonului sărbătorilor de iarnă.

Sigur că momentul aprinderii iluminatului festiv a fost unul emoționant, zeci de copiii adunându-se în jurul butonului magic de unde, împreună cu primarul Lucian Resmeriță, au participat la ”numărătoarea inversă” la finalul căreia Lupeniul a fost inundat de lumini multicolore, care îmbracă orașul în straie de sărbătoare. Pentru ca acest lucru să fie posibil, electricienii de la compania Diacom, sub conducerea lui Constantin Dicu au lucrat mai bine de o lună la montarea instalațiilor de iluminat ornamental a celor două mari bulevarde ale orașului, a parcurilor și clădirilor reprezentative, dar și a altor străzi din localitate. O bună parte din echipa Diacom a venit și la festivitatea de pornire a iluminatului ornamental, pentru a se asigura că totul este în ordine dar și pentru a se bucura de rezultatul muncii lor, confirmat de aplauzele și ovațiile oamenilor.

”Avem și în acest an, în municipiul Lupeni, un iluminat ornamental deosebit de frumos și le mulțumesc celor de la Diacom și domnului Dicu pentru toată munca depusă, astfel încât, în această perioadă a celor mai frumoase sărbători de peste an, Lupeniul să arate atât de frumos, spre bucuria noastră, a tuturor, dar mai ales a copiilor, care au dorit să fie alături de noi la acest moment festiv care dă tonul sărbătorilor din acest sfârșit de an, sărbători pe care ni le dorim cu toții cât mai frumoase”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În așteptarea acestui moment al pornirii iluminatului ornamental, pe scena din parcul CAP Lupeni s-a dat și startul sezonului de colinde, care va continua pe parcursul întregii luni în municipiul Lupeni. În acest prim concert de colinde au urcat pe scenă, în apluzele oamenilor, artiști locali îndrăgiți precum: Luke de la Lupeni, Cipri & Denisa, Andreea Popa, Andra Moldovan și Daniel Rus.

Trebuie să recunoaștem că momentul acesta, așteptat de sute de copii, părinți și bunici a fost unul pe măsură, Lupeniul dovedindu-se și de această dată campion la iluminatul public ornamental, dar și la festivitățile care-l însoțesc.

Așa cum se anunță a fi și festivalurile de colinde care vor avea loc în municipiul Lupeni, la mijloc de decembrie, când la Palatul Cultural ”Minerul” vor avea loc și în acest an spectaculoasele și valoroasele evenimente artistice prilejuite de ”Festivalul Crailor” sau de Festivalul de colinde ”La colindat am venit” al Simonei Ionașc, evenimente dăruite din suflet lupenenilor de către administrația publică locală în parteneriat cu alți oameni implicați în viața comunității.