Charlie Ottley la Hunedoara: “Trebuie să privim România şi dincolo de atracţiile turistice clasice”

La Centrul Cultural Corviniana, a fost prezentat în seara zilei de joi, 14 decembrie 2023, episodul dedicat Transilvaniei din cea de-a doua serie de documentare intitulată “Flavours of Romania”, difuzate de Netflix. Prezentarea a fost realizată chiar de autorul seriei de documentare, apreciatul jurnalist britanic Charlie Ottley, însoţit de echipa sa.

“Mă bucur să fiu din nou aici. Am ajuns în urmă cu şapte ani pentru prima data la Hunedoara, când filmam pentru documentarul Wild Carpathia şi am putut vedea cât de frumos este acest judeţ şi ce potenţial are. Atunci am promis că ne vom întoarce pentru că ştiam că vom găsi sute de poveşti interesante şi, cu sinceritate, episodul pe care îl urmăriţi în această seară, care vizează a IX-a regiune despre care am vorbit în seria noastră, Transilvania, ni s-a părut cel mai complex, cu poveştile şi locurile cele mai interesante. Eu cred că trebuie să privim România şi dincolo de atracţiile turistice clasice: Bucovina, Peleş, Viscri, Cimitirul Vesel de la Săpânţa… şi să încercăm să promovăm şi alte locuri, la fel de frumoase, sau, poate, chiar mai frumoase. Este şi cazul Hunedoarei, este şi cazul Castelului Corvinilor. Sper că, prin ce am reuşit împreună cu echipa mea, să aducem ţara, judeţele, regiunile istorice într-o altă imagine”, a spus Charlie Ottley.

Acesta a adăugat că seria de documentare despre România nu arată doar locurile potrivite pentru turism sau ceea ce crede el că se poate face şi mai bine, pentru promovarea turismului românesc, ci constituie o veritabilă declarație de dragoste pentru țara noastră. ”Pot însă să spun că toate aceste lucruri m-au făcut să mă îndrăgostesc de România şi de oamenii de aici” , le-a mărturisit Charlie Ottley spectatorilor de la Hunedoara.

Autorul seriei de documentare a mai spus că, pentru întreaga serie de filme documentare a fost nevoie de 14 luni de muncă, iar cel dedicat Transilvaniei este cel mai lung – mai mult de două ore. Charlie Ottley s-a aflat în Hunedoara pentru filmări în luna iunie a acestui an.