România și-a ales cantonamentul pentru EURO 2024: Iordănescu a vizitat 15 baze de pregătire

Echipa națională de fotbal a României continuă pregătirile pentru EURO 2024. „Tricolorii” știu deja unde vor avea baza de pregătire, aceasta urmând să fie în Bavaria, la Wurzburg, un oraș cu o populație de aproximativ 130 de mii de locuitori.

„Tricolorii” vor sta în hotelul Melchior Park, într-o zonă liniștită în care vor putea pregăti cum trebuie partidele de la EURO 2024. Înainte de a ajunge la această variantă, selecționerul Edward Iordănescu și staff-ul său au vizitat 15 baze de pregătire, după cum a anunțat FRF.

„A doua zi după tragerea la sorți, selecționerul Edward Iordănescu și asistentul său Ionel Gane, alături de team managerul Cătălin Gheorghiu și ofițerul de presă Cătălin Popescu, au mers să vadă variantele pentru baza de pregătire pe perioada turneului final. Având în vedere că tricolorii vor disputa o partidă la Frankfurt și una la München, România a fost alocată regiunii Centru-Sud. Pentru a alege cele 12 opțiuni furnizate UEFA, au fost vizionate de oamenii din staff-ul selecționerului 15 baze de pregătire, hoteluri și terenuri de antrenament. După tragerea la sorți și alocarea pe regiuni, selecționerul a vizitat trei din cele patru baze alese pentru zona Centru-Sud, în funcție de prioritatea stabilită anterior. Plecarea de la Hamburg, locul tragerii la sorți, a fost pe 3 decembrie dimineața. Astfel, una dintre ele a fost văzută în ziua respectivă, iar celelalte două luni, pe 4 decembrie”, precizează reprezentanții FRF, conform Agerpres.

Baza de pregătire a „tricolorilor” se află la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de München și 300 de kilometri de Köln. Acestea vor fi orașele în care „tricolorii” vor disputa meciurile din faza grupelor de la EURO 2024, unul dintre evenimentele anului viitor în sport.

Un criteriu luat în calcul a fost transportul către orașele în care vom juca meciurile de la EURO 2024. Gara din Wurzburg are linie directă de tren rapid către toate cele trei orașe și se află la doar 4 kilometri de hotel.

De altfel, hotelul în care va fi cazată delegația României va fi folosit exclusiv de naționala României. Hotelul are 4 stele, iar toate persoanele vor fi cazate în camere single. Aici, „tricolorii” vor mai beneficia de o piscină încălzită, centru spa, saună, bazin rece, sală de fitness și alte facilități.

Antrenamentele vor fi efectuate pe AKON Arena, un stadion aflat la 4 kilometri de hotel. Pe acest stadion joacă în mod obișnuit Wurzburger Kickers, liderul ligii regionale Bavaria.

România face parte din Grupa E la EURO 2024

Echipa națională a României va fi repartizată în Grupa E la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B din Liga Națiunilor (Bosnia și Herțegovina – Ucraina, Israel – Islanda).

Programul echipei noastre:

  • 17 iunie, de la ora 16:00: România – câștigătoare play-off B (Allianz Arena din München)
  • 22 iunie, de la ora 22:00: România – Belgia (RheinEnergieStadion din Köln)
  • 26 iunie, de la ora 19:00: România – Slovacia (Waldstadion din Frankfurt)

Se poate spune că sorții au fost favorabili României la tragerea la sorți. Din prima urnă valorică am primit cel mai ușor adversar (dacă se poate spune așa despre echipa Belgiei), din urna a treia un adversar care ne este la îndemână, în timp ce din urna a patra vom evita cu siguranță Italia.

Astfel, avem șanse bune să ieșim din grupă. Pe platformele de pariuri sportive Romania are o cotă de aproximativ 1.60 să se califice în optimi și 8.00 să-și câștige grupa. Până la urmă este și normal să fie așa, având în vedere componența grupei, precum și parcursul din preliminarii, unde am terminat peste Elveția și am avut una dintre cele mai bune defensive din calificări.

România se întoarce la EURO după 8 ani de absență

Echipa națională a României va reveni la Campionatul European după ce la EURO 2020 a absentat, în condițiile în care a și găzduit câteva meciuri de la acest turneu. EURO 2016 este însă un turneu de tristă amintire pentru români, în condițiile în care aveam așteptări mari, dar am fost eliminați în faza grupelor. Am debutat cu un eșec la limită contra Franței, în meciul de deschidere de la EURO 2016, apoi am remizat cu Elveția și aveam nevoie de victorie cu Albania pentru a avansa în fazele eliminatorii. Acest lucru nu s-a întâmplat, Albania ne-a învins, iar România s-a întors acasă.

România a fost prezentă de 5 ori la Campionatul European, dar numai o dată a reușit să treacă de faza grupelor, la ediția din 2000. Ce-i drept, numărul echipelor participante era mai mic în trecut, iar formatul era diferit. La EURO 2024 vor ajunge în optimi primele două clasate și cele mai bune 4 ocupante ale locurilor 3 (din 6 grupe).