Inițiativa președintelui Consiliului Județean Hunedoara finalizată cu succes. DrugTeste cumpărate din donații, predate IJP Hunedoara

Două echipamente complete pentru depistarea drogurilor, achiziționate la inițiativa președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, din donațiile consilierilor județeni și membrilor ATOP Hunedoara, au intrat, începând de astăzi, în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Este vorba despre sisteme complete tip Dräger DrugTest 5000 pentru prelevarea de probe și analizarea acestora. Echipamentele au fost prezentate, astăzi, în deschiderea ședinței ordinare a Consiliului Județean Hunedoara, fiind predate Poliției în cadrul unei scurte ceremonii.

Un echipament Dräger este compus din sistemul de prelevare a probelor care conține 20 de kituri pentru identificarea a 8 clase de stupefiante și medicamente – amfetamină, metamfetamină, opiacee, cocaină, benzodiazepină, canabis, metadonă și ketamină -, aparatul de analizat, o imprimantă mobilă și tastatură externă, acumulatori și geantă pentru transport, precum și cinci role de hârtie termică pentru imprimanta mobilă.

Costul ambelor analizoare kit complet s-a ridicat la circa 80.000 de lei, iar întreaga sumă pentru achiziția acestora a fost asigurată din donarea indemnizațiilor pe lunile octombrie sau noiembrie ale consilierilor județeni și ale membrilor din cadrul ATOP Hunedoara. Donațiile au fost făcute urmare a propunerii președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, care a contribuit de asemenea cu o parte din indemnizație, alături de cei doi vicepreședinți, Ion Bădin și Alin Țambă, precum și de administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram.

„Semnalele care ne vin sunt îngrijorătoare, tot mai mulți copii și tineri au intrat în rândul consumatorilor de droguri, iar fenomenul va putea fi cu greu stopat în lipsa unor măsuri concrete. Acesta este și motivul pentru care am decis să ajutăm poliția cu aceste aparate performante. Deoarece modificările legislative recente nu ne mai permiteau să facem nicio achiziție de bunuri până la sfârșitul anului, iar cumpărarea aparatelor nu mai suferea amânare, am găsit această soluție de a ne dona indemnizația pe o lună. Cred că am făcut un lucru bun și le mulțumesc consilierilor județeni și membrilor ATOP pentru că au înțeles câtă nevoie are județul de astfel de echipamente” a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Echipamentele Dräger DrugTest 5000 Test-kit sunt ușor de utilizat, prelevarea de probe și analizarea acestora se realizează în condiții maxime de igienă, iar probele se pot evalua pe loc în mod automat, rezultatele se afișează în câteva minute și sunt stocate imediat în memoria aparatului.