Competiție de schi de tură în Parângul Mic la ediția a XI-a a ”Cupei Pro Parâng”

Competiție de schi de tură în Parângul Mic la ediția a XI-a a ”Cupei Pro Parâng”

Eveniment de tradiție în stațiunea turistică Parâng Petroșani, Cupa ”Pro Parâng” la schi de tură așteaptă și în acest an pasionații acestui sport la această competiție, ajunsă deja la cea de-a XI-a ediție.

Evenimentul va avea loc în data de 17 februarie 2024, în organizarea aceleiași active Asociații de Schi-Turism ”Pro Parâng” din Petroșani. Președintele acesteia, Cazimir Radvanski spune că acest concurs sportiv este deschis tuturor celor pasionați de schiul de tură, competiția fiind organizată pentru două categorii de dificultate și mai multe categorii de vârstă.

”Și la această ediție vom avea două trasee de concurs. Astfel, Secțiunea OPEN va avea un traseu mai scurt, de dificultate medie, iar secțiunea ELIT va avea un traseu mai lung, cu atingerea vârfului Parângul Mic. Întrecerile se vor desfășura pe mai multe categorii de vârstă, respectiv: sub 20 ani, 20-45 ani, 45-60 ani, peste 60 ani, atât la feminin cât și la masculin. Pentru iubitorii schiului de tură, la fel ca și la edițiile precedente, participarea este deschisă tuturor doritorilor și nu implică taxă de înscriere. În schimb, câștigătorilor le vor fi oferite premii de către organizatori”, spune Cazimir Radvanski, președintele Asociației Pro Parâng Petroșani.

Punctul de start și finish al concursului, pentru ambele categorii, este Pensiunea Izvorul Maleii amplasat la partea finală a pârtiei B,  în zona telescaunului vechi, ora de start fiind 10,00.

Pentru secțiunea OPEN, traseul este în lungime de 5,5 km la urcare și 2,5 km la coborâre, cu o diferență de nivel de 560 de metri, conform hărții de mai jos:

Pentru secțiunea ELITE, traseul este în lungime de 5,5 km la urcare și 4 km la coborâre, cu o diferență de nivel de 954 de metri, conform hărții de mai jos:

Pentru informații suplimentare și înscriere on-line, puteți accesa linkul: http://www.proparang.ro/activitati.html