Castelul Lupilor Transilvania și-a deschis porțile pentru turiștii pasionați de istorie, tradiții și distracție

Castelul Lupilor Transilvania și-a deschis porțile pentru turiștii pasionați de istorie, tradiții și distracție

Castelul Lupilor Transilvania este mult mai mult decât un simplu monument istoric – este o fereastră către trecutul plin de mister și către frumusețea unei epoci demult apuse. Situat în localitatea Chimindia, comuna Hărău, pe drumul dintre Simeria și Șoimuș, acest castel reprezintă o comoară a istoriei, care atrage privirile și inimile turiștilor.

După câteva luni în care aici au avut loc o serie de transformări în vederea diversificării atracțiilor pentru turiștii de toate vârstele, domeniul de la Chimindia și-a redeschis porțile pentru pasionații de istorie, de tradiții, de cultură și de divertisment.

La marea deschidere de sezon, oaspeții au fost întâmpinați de mascota castelului care i-a acompaniat pe primii turiști pe tot parcursul vizitei lor. ”Lupișor” – mascota castelului, va fi prezentă aici pe tot parcursul noului sezon. În umbra impunătorului castel, copiii au descoperit o lume a bucuriei și aventurii în noul loc de joacă pe două etaje. Cu zâmbete radiante și ochi strălucitori, cei mici au pășit cu entuziasm în această oază de distracție și imaginație.

Legenda care înconjoară Castelul Lupilor Transilvania se întinde pe mai multe secole, strângând în jurul său povești și mituri ce alimentează imaginația și curiozitatea celor care îl vizitează. În fiecare piatră și fiecare colț ascuns se pare că se ascunde o nouă poveste, așteptând să fie descoperită de cei curajoși și aventuroși. Arhitectura impunătoare și grădina îngrijite cu migală, emană un farmec aparte ce te poartă înapoi în timp. În grădină vizitatorii pot admira frumoasele căsuțe tradiționale în miniatură realizate de singurul meșter prezent în cartea recordurilor, maeștrul Ioan Rodoș.

Nici oficialitățile nu au lipsit de la deschiderea de sezon 2024, marcând evenimentul prin tăierea panglicii. Astfel, celor doi acționari majoritari ai domeniului, Beniamin Coțan și Simion Buble, li s-au alăturat primarul comunei Hărău, Lucian Michael Albu Weber, dar și directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța. Aceștia au apreciat investițiile care s-au realizat aici și le-au dorit succes investitorilor în misiunea lor de a așeza Castelul Lupilor Transilvania pe lista scurtă a obiectivelor de top care trebuie vizitate în județul Hunedoara.

Castelul Lupilor Transilvania va fi deschis publicului în fiecare zi între orele 10:00 și 19:00, oferind tururi ghidate ce vor dezvălui secretele și povestea fascinantă a acestui loc de poveste.

Fie că ești în căutarea unui loc în care să te relaxezi și să te bucuri de frumusețea naturii sau ești pasionat de istorie și legende, Castelul Lupilor Transilvania te invită să pășești într-o lume de poveste și să te lași purtat de farmecul său atemporal.