Mii de flori, zâmbete și urări de bine pentru doamnele și domnișoarele Petroșaniului, din partea Organizației PSD Petroșani

Mii de flori, zâmbete și urări de bine pentru doamnele și domnișoarele Petroșaniului, din partea Organizației PSD Petroșani

Cu eleganța și prestanța carierei sale ofițerești impecabile, Constantin Fulga, noul lider al social-democraților din Petroșani căruia această echipă politică i-a dat misiunea de a câștiga, în alegerile de la 9 iunie, Primăria din Petroșani, a stat în fruntea plutonului de gentlemani ai Organizației PSD Petroșani și la acțiunea politică derulată cu prilejul zilei de 8 martie.

Ca un veritabil comandant de pluton, Constantin Fulga a condus, pe străzile municipiului Petroșani, numeroasa echipă a membrilor PSD care și-au stabilit drept scop al acestei activități să felicite doamnele și domnișoarele din această localitate cu prilejul Zilei Internaționale a Femeilor. Alături de zeci de participanți ai echipe PSD Petroșani la această acțiune a fost prezent și senatorul Cristian Resmeriță, cel care este în prezent nu doar președinte interimar al PSD Petroșani, ci și un liant al acestei echipe politice care și-a propus să întregească administrația locală a Văii Jiului, oferind și celei mai mari localități din această regiune, șansa unei administrații social-democrate.

Nu despre politică a fost însă vorba în acțiunea organizată de PSD Petroșani, ci despre un gest cuvenit de simpatie și respect față de femeile Petroșaniului, al căror rol este unul esențial în viața întregii comunități locale, fapt evidențiat, de altfel, de Constantin Fulga, candidatul de primar al PSD Petroșani. ”La fel ca și în familie, viața unei comunități care se respectă, care se vrea a fi prosperă și care tinde să se dezvolte, parteneriatul între bărbați și femei este una din cheile succesului. Iar pentru noi, bărbații, ziua aceasta specială de 8 Martie, în care sărbătorim femeile, este una a gratitudinii, a modului prin care, în mod simbolic, le omagiem pentru tot ceea ce fac, zi de zi, pentru familiile lor, pentru orașul nostrul, pentru România. Cu astfel de gânduri am desfășurat și noi, la PSD Petroșani, acțiunea aceasta de stradă, bucurându-ne de ocazia de a le dărui concitadinelor noastre un zâmbet și-o floare, dar și gândurile noastre cele mai frumoase. Personal, m-am bucurat de această zi, de interacțiunea cu doamnele și domnișoarele din Petroșani, de la care am aflat foarte multe lucruri pe care avem datoria să le abordăm cu mai multă atenție și responsabilitate, la nivelul administrației publice locale și le asigură că, după 9 iunie, o vom și face!”, a declarat Constantin Fulga.

Încântat de deschiderea la dialog a femeilor din Petroșani și de mesajul de încredere transmis de acestea candidatului PSD Constantin Fulga, senatorul Cristian Resmeriță apreciază că alegerea lui Constantin Fulga pentru a candida la funcția de primar al municipiului Petroșani, s-a dovedit a fi una inspirată. ”Am înțeles din dialogul nostru cu mii de doamne și domnișoare ale Petroșaniului, cu care ne-am întâlnit astăzi, că am făcut o alegere potrivită invitându-l pe domnul Fulga să fie candidatul PSD pentru funcția de primar al Petroșaniului. Am aflat că acesta este deja foarte apreciat de femeile din Petroșani pentru modul în care a dezvoltat afacerea familiei sale, oferind oamenilor produse alimentare de calitate la preț corect. Am aflat că, și din acest motiv, este perceput ca un om corect, ca un om bun gospodar, ca un om responsabil, ca un om de familie, ca un manager priceput, calități care descriu până la urmă, profilul unui primar capabil să schimbe în mai bine, parcursul întregii comunități locale din Petroșani. Sigur că le-am încredințat pe doamnele și domnișoarele din Petroșani că domnul Fulga are capacitatea de a fi acel primar pe care petroșenenii îl doresc, tot așa cum are sprijinul necondiționat al întregii noastre echipe politice de la PSD”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Au fost multe echipe ale partidelor politice, în aceste zile, pe străzile Petroșaniului, însă niciuna parcă nu s-a bucurat de o primire atât de favorabilă precum echipa social-democraților, condusă de Constantin Fulga.

Ca niște domni adevărați, aceștia au împărțit flori, zâmbete și gânduri bune tuturor femeilor întâlnite în cale, inclusiv celor despre care știau că sunt angrenate în alte tabere politice sau femeilor aflate doar în trecere, la cumpărături sau cu altă treabă în Petroșani. Ne-au reținut atenția, din acest periplu galant al echipei PSD Petroșani, două aspecte. Unul, reflectat de imaginea bucuriei de pe chipul unei florărese, uimită și deosebit de emoționantă de gestul lui Constantin Fulga de a-i oferi o floare în cinstea zilei femeii. Tot uimită și profund emoționată de un gest similar al lui Constantin Fulga s-a declarat fosta președintă a Organizației județene PNL Hunedoara, Carmen Hărău, prezentă în aceste zile în Valea Jiului, ca antreprenor, la Bursa Locurilor de Muncă. Aceasta a și consemnat de altfel experiența pe pagina sa de facebook, unde a scris: ”Ajunsesem la Petroșani, dimineața la 9.30 într-un oraș cenușiu, murdar, pe care burnița, vântul tăios și temperatura de doar un grad Celsius îl făceau și mai neprimitor. Am fost surprinsă să primesc un buchet superb de flori, de la domnul subprefect PSD Constantin Fulga motivat de faptul că suntem în prag de 8 Martie iar eu sunt femeie, o antreprenoare implicată, și, așa cum s-a exprimat în gura mare cineva, (persoană foarte importantă în județ, “nu spui cine”) pentru că sunt “o doamnă adevărată, o mare doamnă”. Este plăcut să ai parte de aprecieri din partea unor oameni cu care te-ai aflat adesea în poziție de adversitate dar, se vede treaba, niciodată în relații de dușmănie. Mulțumesc!”

În concluzie, poate că pentru mulți astfel de acțiuni politice, par a fi, la prima vedere, doar simple activități de natură electorală, însă atunci când ele sunt însoțite de emoție, empatie, eleganță și sinceritate au darul de a convinge oamenii că, prin oameni precum Constantin Fulga și alții asemenea lui, mai există o șansă a de reclădi încrederea în politicieni. Iar, dincolo de câștigarea unei funcții electorale în 2024, cred că aceasta este marea miză a anului politic 2024.