Aproape 100 de hunedoreni și-au găsit locuri de muncă la ”Bursa Mărțișorului” de la Deva

Aproape 100 de hunedoreni și-au găsit locuri de muncă la ”Bursa Mărțișorului” de la Deva

Cea de-a doua etapă a Bursei Locurilor de Muncă ”Bursa Mărțișorului”, desfășurată luni, 11 martie 2024 la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva, a adus față în față ofertele a peste 60 de angajatori care au oferit peste 500 de locuri de muncă, dar și peste 600 de hunedoreni aflați în căutarea unui job.

Potrivit datelor oficiale comunicate de AJOFM Hunedoara, organizatorul evenimentului, la această Bursă a Locurilor de Muncă de la Deva au participat 791 de hunedoreni, respectiv 60 de agenți economici. ”La finalul Bursei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara raportează următoarele rezultate: Au fost selectate 251 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 98 persoane. Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă. Dorim să mulţumim tuturor participanţilor la bursă pentru înţelegere şi buna colaborare”, a declarat Georgeta Tomuța, director executiv al AJOFM.

Aceasta a lansat invitații și reprezentanților administrației locale și județene, parlamentarilor și altor persoane publice de a fi prezenți la acest eveniment, pentru a-și arăta susținerea față de mediul economic și față de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Răspunzând acestei invitații, la Bursa Locurilor de Muncă de la Deva au fost prezenți secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Lucian Rus, președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor și subprefectul județului Hunedoara, Constantin Fulga.

Acesta din urmă a declarat că astfel de evenimente sunt răspunsul firesc și concret al autorităților la problematica pieței muncii. ”Am participat astăzi, la Deva, la încă un „episod” din Bursa Locurilor de Muncă „Bursa Mărțișorului”, excelent organizat de AJOFM Hunedoara. Cred că altfel de evenimente, menite să pună față în față cererea și oferta de pe piața muncii hunedorene, este răspunsul firesc și întotdeauna necesar pentru problematica muncii. O felicit pe doamna director Georgeta Tomuța pentru dedicație și implicare, tot așa cum felicit angajatorii prezenți la Bursa Locurilor de Muncă și mă bucur că mulți oameni aflați în căutarea unui loc de muncă au găsit astăzi o perspectivă profesională corespunzătoare cu așteptările lor”, a declarat subprefectul Constantin Fulga.

Următoarea etapă a Bursei Locurilor de Muncă ”Bursa Mărțișorului” va avea loc pe 15 martie 2024, la Hunedoara.