Casting la Petroșani pentru selectarea de copii pentru producția cinematografică ”Dinți de lapte”

Casting la Petroșani pentru selectarea de copii pentru producția cinematografică ”Dinți de lapte”

Directoarea de casting Florentina Bratfanof, caută în Vale Jiului copii talentați pentru a juca într-un film care se va filma, în cursul acestui an (și) la Petroșani.

Este vorba despre proiectul cinematografic „Dinți de lapte”, următorul lungmetraj al regizorului Mihai Mincan, produs de Radu Stancu. „Dinți de lapte” este povestea Mariei, care se confruntă cu dispariția inexplicabilă a surorii sale, Alina, dar și cu neputința de a comunica cu părinții săi, într-o societate restrictivă, în plină disoluție politică, în care singurul prieten cu care mai poate vorbi pare a fi vecinul de la bloc, Adrian.

Pentru acest proiect, directoarea de casting Florentina Bratfanof anunță că au început căutările pentru două personaje care vor fi jucate de copii, respectiv Maria – 6-9 ani (o bună observatoare, inteligentă, rezervată și adeseori introvertită), respectiv Adrian – 6-9 ani (empatic și inteligent, încearcă să o ajute pe Maria). Pe lângă aceste două personaje, probele de casting vizează și alte zeci de roluri secundare sau pasagere pentru care pot fi selectați copii pasionați de actorie și talentați în această direcție.

Întâlnirile vor avea loc în Sala Artelier a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, în zilele de joi, 14 martie, și vineri, 15 martie, între 9,00 și 19,00, și vor consta într-un interviu filmat cu fiecare copil, cu durata de 10-15 min. Copiii nu trebuie să aibă experiență anterioară de actorie, dar ne dorim să fie înzestrati cu răbdare și imaginație.

Pentru înscriere la casting, părinții sunt rugați să trimită prin Whats App la numărul de telefon 0722.529.446, un mesaj prin care comunicați numele copilului și o fotografie recentă, tip portret, urmând să primească un răspuns privind ora și data exactă a întâlnirii pentru interviu.

Filmările vor avea loc pe Valea Jiului și în București, în perioada iulie-august 2024, „Dinți de lapte” fiind un proiect al casei de producție de Film (Romania) în co-producție cu alte 4 țări europene.