Consiliul Județean Hunedoara susține performanța în educație!

Consiliul Județean Hunedoara susține performanța în educație!

Consilierii județeni, întruniți, astăzi, în ședință extraordinară în sala de plen, au aprobat asocierea Județului Hunedoara cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și alocarea sumei de 85.000 de lei pentru finanțarea și organizarea olimpiadelor și concursurilor școlare județene în anul 2024.

Potrivit datelor furnizate de ISJ Hunedoara, la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare programate pentru anul școlar în curs sunt așteptați să participe peste 6.000 de elevi din județul Hunedoara.

Fondurile alocate de CJ Hunedoara vor fi destinate asigurării materialelor și tipizatelor necesare desfășurării în bune condiții a probelor pe discipline de învățământ, pentru premii, precum și pentru tipărirea diplomelor care se acordă participanților și premianților.

„Pe această cale, dorim să încurajăm elevii să participe în număr cât mai mare la aceste concursuri și olimpiade școlare, iar pe premianți să ne reprezinte cu cinste la etapele naționale. Am sprijinit și vom sprijini în continuare învățământul hunedorean. Iar la final de an școlar, ne dorim să putem recompensa cât mai mulți elevi care au obținut media generală 10 la Evaluarea Națională sau Bacalaureat, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți. De asemenea, ne dorim să avem ocazia să premiem elevi hunedoreni care obțin distincții la olimpiadele internaționale la care se califică!”, a precizat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în intervenția sa.