Investiții ale Consiliului județean Hunedoara pentru digitalizarea unităților medicale

Investiții ale Consiliului județean Hunedoara pentru digitalizarea unităților medicale

Două noi proiecte europene, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C7 – Transformare digitală, oferă Consiliului județean Hunedoara posibilitatea de a iniția noi investiții pentru sănătate, care se vor materializa de această dată în digitalizarea unităților medicale din subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

În acest scop, CJH a primit vestea că două proiecte depuse de administrația județeană în acest scop au fost declarate eligibile și urmează să fie finanțate în cadrul PNRR.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor, apreciază că digitalizarea spitalelor este o prioritate crucială pentru a asigura accesul la servicii de sănătate de calitate, iar aceste două proiecte reprezintă o oportunitate foarte mare pentru a moderniza și eficientiza sistemul de sănătate din județul nostru, folosind tehnologia avansată în slujba pacienților noștri și a personalului medical dedicat.

Proiectele aprobate vor permite implementarea unei game variate de soluții tehnologice și inovatoare în cele două unități spitalicești din subordinea Consiliului Județean Hunedoara. De la echipamente IT, calculatoare, laptopuri, tablete, la planul de îngrijire a pacientului și alte sisteme software de ultimă generație, toate acestea vor transforma radical modul în care le este oferită asistență medicală pacienților.

Unul dintre proiecte va fi implementat la Spitalul Județean de Urgență Deva, cu o valoare totală de 4.407.934,99 lei, iar cel de-al doilea va fi implementat la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, cu o valoare de 1.463.648,48.

Consiliul Județean Hunedoara continuă investițiile din fonduri europene în domeniul sănătății prin alte două proiecte majore finanțate prin Programul Sănătate – Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor implicate în implementarea de programe de screening.