La Deva, se deschide Salonul Internațional de Inventică INVENTCOR 2024

La Deva, se deschide Salonul Internațional de Inventică INVENTCOR 2024

Județul Hunedoara este, începând de joi, 4 aprilie și până sâmbătă, 6 aprilie 2024, gazda celei de-a V-a ediții a Salonului Internațional de Inventică INVENTCOR 2024.

Evenimentul este organizat de Asociația Corneliu Group și Facultatea de Inginerie din Hunedoara și se va desfășura la Casa de Cultură ”Drăgan Muntean” din Deva. Peste 300 de invenții și inovații din diverse domenii de activitate vor fi jurizate în cadrul acestui Salon internațional de inventică al cărui inițiator este celebrul inventator român Corneliu Birtok-Băneasă, cadru universitar la Facultatea de Inginerie de la Hunedoara, parte a Universității Politehnice din Timișoara.

Cele mai inedite proiecte de inventică prezentate la ediția din acest an a Salonului INVENTCOR 2024 de la Deva sunt, potrivit Agerpres, care-l citează pe Corneliu Birtok-Băneasă, o aplicaţie pentru telefonul mobil, realizată de un student din Arabia Saudită, prin care se poate monitoriza ritmul cardiac al unei persoane, fără să fie montate alte dispozitive suplimentare dar și o invenţie care aparţine unor elevi din echipa de robotică a Colegiului St. Patrick, din Filipine, care permite utilizatorului să înveţe să cânte la chitară într-un mod foarte simplu.

În plus, ediția din acest an a Salonului Internațional de Inventică aduce, ca noutate, și faptul că,, din dorința de a atrage atenția asupra necesității protecției mediului, toate materialele care trebuiau prezentate prin postere tipărite pe hârtie în agenda evenimentului, vor fi expuse exclusiv prin intermediul unor totemuri virtuale.

Participarea publicului interesat la toate activitățile din cadrul Salonului Internațional de Inventică INVENTCOR 2024 de la Deva este gratuită.