La Petroșani va avea loc o nouă ediție a spectacolului caritabil ”Cântec pentru viață”

La Petroșani va avea loc o nouă ediție a spectacolului caritabil ”Cântec pentru viață”

Proiect al Clubului IMPACT Pride of Petroșani de la Școala gimnazială ”I.G Duca” din municipiul Petroșani, spectacolul caritabil ”Cântăm pentru viață”, destinat celebrării vieții și copilului, va avea loc pentru al XII-lea an consecutiv, în data de 29 mai 2024, de la ora 17,00 în sala mare a Tetrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani.

Evenimentul a fost lansat în anul 2009, după ce Guvernul abrogase un drept bănesc denumit ”Trusou pentru bebeluși”, care se acorda la nașterea fiecărui copil. Atunci, tinerii din Clubul IMPACT Pride of Petroșani de la școala ”I.G. Duca” din Petroșani au decis să ajute ei nou-născuții din familiile cu dificultăți socio-economice, mamele adolescente sau mamele singure din comunitatea locală, prin oferirea unui trusou cu tot ceea ce este necesar pentru prima lună de viață a bebelușilor.

Fondurile pentru acest proiect umanitar au fost adunate în urma organizării unui spectacol caritabil care se desfășoară, începând din anul 2012, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, organizată de Pro Vobis- Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat Cluj-Napoca, în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi Lupeni, Școala Gimnazială ”Ion Gheorghe Duca” Petroșani, Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani, dar și cu multe alte instituții, asociații și organizații, cărora din 2020 li s-a alăturat și Asociația ”Dezvoltăm comunitatea”.

Prof. Ramona Asan, unul dintre inițiatorii acestui proiect spune că și în acest an, la fel ca și în toate edițiile de până acum ale acestui spectacol, toate fondurile obținute din vânzarea de bilete, de obiecte personalizate și handmade și din donații vor fi destinate cumpărării de trusouri. ”Cum puteți ajuta? Participând la spectacolul nostru cu momente artistice unice, ca și la celelalte ediții, sau ca spectatori. Deveniți astfel artiști, dar și voluntari pentru comunitate! Nu puteți participa la spectacolul nostru, dar totuși doriți să vă implicați și să ajutați? Cu drag, puteți dona în contul Asociației ”Dezvoltăm comunitatea”, RO04BTRLRONCRT0542697901, cu mențiunea ”Donație pentru bebeluși”!!! Prețul unui bilet este de 15 lei! Vă așteptăm, să cântăm împreună pentru VIAȚĂ!”, spune prof. Ramona Asan.

Coordonatori ai acestui proiect sunt profesorii amona Gabriela Asan și Alina Adriana Ghirold precum și ec. Cleopatra Amariei.