Directorii CEH lucrează pământul de deasupra galeriilor

niculescuDirectorii “tractor”. Doi dintre conducătorii Complexului Energetic Hunedoara lucrează pământul, nu ÎN pământ precum subalternii lor. Din birourile de la complex, aceştia “mânuiesc” tractoare cu care lucrează terenurile pe care le deţin. Veniturile directorilor de la Complexul Energetic Hunedoara au fost mereu subiect de discuţie în rândul ortacilor. În timp ce aceştia câştigă undeva la 2000 de lei lunar, directorii lor câştigă zeci de mii de lei lunar şi nu intră în adâncul pământului pentru a scârma după cărbune.

Complexul Energetic Hunedoara are zeci de directori. De la director general, la director general adjunct sau şef serviciu.

Aurel Niculescu şi Nicolae Drăgoi sunt doi dintre cei mai huiliţi conducători ai companiei energetice. Nu o dată, minerii au cerut demisiile acestor conducători. Însă demisiile au întârziat. Poate şi datorită salariilor la care le este greu să renunţe.

Latifundiar de Hunedoara

Directorul general al CEH poate fi considerat unul dintre latifundiarii judeţului. Acesta deţine nu mai puţin de şase terenuri în comuna Leşnic. Cele şase terenuri au fost achiziţionate de Niculescu în perioada 1993-2013. cele şase terenuri însumează 27.386 de metri pătraţi. Trei dintre cele şase terenuri sunt în intravilanul localităţii Leşnic, iar 3 sunt terenuri agricole. Tot directorul general al CEH deţine un apartament în comuna Leşnic şi o casă de locuit în suprafaţă de 142 de metri pătraţi în Deva. La capitolul bunuri mobile, directorul general al CEH are un autoturism fabricaţie 2008 şi un tractor. Niculescu a acordat un împrumut în nume personal în sumă de 21 de mii de lei, însă are şi o datorie la o unitate bancară tot în sumă de 21 de mii de lei. Conform declaraţiei de avere completată în data de 29 aprilie 2014, directorul CEH a încasat în anul 2013 venituri în sumă de 61.142 la care se adaugă veniturile soţiei de 24.102 de lei.

Alt director, alt tractor

dragoiNicolae Drăgoi este directorul general adjunct al CEH. Şi acesta deţine dou terenuri în municipiul Vulcan, dintre care unul agricol. La fel ca şi şeful său, Drăgoi are şi un tractor. În Vulcan, directorul general adjunct deţine o casă de locuit pe care a cumpărat-o în anul 2000 şi o casă pe care a moştenit-o. Drăgoi are în conturi, economii în sumă de 75.356 de lei, dar are şi un credit contractat în 2013 în valoare de 70.000 de lei. Directorul general adjunct al CEH, Nicolae Drăgoi, a avut, anul trecut, venituri din salarii de aproape 130 mii lei. Timp de vreo 6-7 luni, Nicolae Drăgoi a ocupat funcția de director general al Societății Naționale a Huilei. De la SNH, Drăgoi a primit un salariu de 75.563 de lei. După ce SNH-ul a funzionat cu Complexul Energetic Hunedoara, Nicolae Drăgoi a rămas tot pe funcție de conducere. Din această poziție, Nicolae Drăgoi a mai luat anul trecut, de la unităţile miniere, încă 53.081 de lei. Adunate, perioada SNH plus perioada CEH, rezultă că Drăgoi a avut, pe 2013, un venit de 128.644 de lei. Adică o medie de peste 10.700 lei lunar.

 

 



« (Știre anterioară)