Vulcanul este anul acesta oraşul lui Moş Crăciun în Valea Jiului

988447_550958831705319_7007988530412411207_nCând primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile anunţa că anul acesta sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou vor fi ca-n poveşti la Vulcan, mulţi au fost cei care au crezut că primarul exagerează potenţialul oraşului. Mai mult, când a fost făcut public faptul că sărbătorile de iarnă se mută din tradiţionala locaţie a Parcului “Avram Iancu” pe bulevard s-au găsit destui cârcotaşi care să găsească implicaţii negative.

Cu convingerea că niciodată nu poţi mulţumi pe toată lumea, dar în acelaşi timp cu crezul că de o sărbătoare cum este naşterea Domnului trebuie să se bucure cât mai mulţi oameni din comunitate, primarul Ile şi-a urmat, meticulos, planul de a face anul acesta din centrul municipiului Vulcan, oraşul lui Moş Crăciun din Valea Jiului. Pentru acest scop s-a lucrat intens, încă din luna noiembrie, pentru ca totul să fie gata până pe 12 decembrie, data la care a fost programată sosirea Moşului Crăciun în Vulcan şi startul sărbătorilor de iarnă. “Mulţumim tuturor celor ce au contribuit la organizarea şi buna desfăsurare a sărbătorilor de iarnă la Vulcan, şi mă refer aici la ehipa Primăriei, la muncitorii de la Pregoterm, la Poliţia locală şi Jandarmerie, la echipa SMURD. Mulţumim de asemenea tuturor producătorilor de produse tradiţionale şi comercianţilor care au acceptat invitaţia noastră şi care au făcut posibilă funcţionarea unui târg de Crăciun şi în municipiul Vulcan. Mulţumim de asemenea tuturor colaboratorilor noştri din şcoli, de la Colegiul Tehnic şi de la Teatru şi tuturor cetăţenilor care subscris acestui proiect”, declara primarul Gheorghe Ile, încântat la maxim, la fel ca alte mii de oameni din Vulcan, de reuşita acestui proiect care a transformat Vulcanul într-un adevărat oraş al lui Moş Crăciun.

Pentru a ajunge la acest calificativ, centrul Vulcanului a fost luminat cu mii (poate chiar zeci de mii) de beculeţe multicolore, oraşul îmbrăcând la orele serii o mantie fermecătoare de lumină. Pe întregul bulevard Mihai Viteazu au fost montate ghirlande de lumini, iar în sensurile giratorii au fost montate alegorii de un farmec aparte. Autorităţile locale de la Vulcan au amenajat şi un “orăşel al copiilor” cu un brad împodobit de sărbătoare, cu căsuţe pictate şi cu două diorame înfăţişând scena naşterii lui Isus şi scena sosirii Moşului Crăciun, toate în micuţul parc din zona spaţiilor comerciale de peste drum de Primărie. Tot în această zonă au fost împodobiţi în luminiţe colorate toţi copacii şi a fost amplasată o scenă pe care, zi de zi, până la anul nou, vor urca colindătorii.

Într-o astfel de feerie şi cu asemenea pregătiri, aproape că nu a mai surprins pe nimeni că, pe străzile invadate de copii, cu părinţi şi bunici laolaltă, dar şi de oaspeţi veniţi la schi în zonele montane ale Văii Jiului, şi-au făcut apariţia frumoase zâne şi prinţese, crai şi brunduşi, colindeţi şi năstruşnici spiriduşi, vestind parcă un Crăciun ca-n poveşti pentru vulcăneni. După discursul oficial al primarului Gheorghe Ile şi-a făcut mult aşteptata apariţie şi Moş Crăciun. “S-a ţinut şi anul acesta de promisiune. A venit să se întâlnească din nou cu copiii cuminţi şi ascultăori ai Vulcanului. Noi i-am pregătit o căsuţă, aşa cum ne-a cerut, ca să poată primi copiii dornici să îl îmbrăţişeze, să-l colinde şi să-i recite poezii. Aici Moşul o să vină şi în zilele următoare, până la Crăciun”, le-a dat Gheorghe Ile asigurări copiilor, veniţi la întâlnirea cu Moşul.

Ziua care a marcat startul sărbătorilor de iarnă la Vulcan a fost una a bucuriei pentru vulcăneni. Dovadă stau sutele de mesaje pe care oamenii le-au postat pe siturile de socializare, unde curg aprecierile la adresa iniţiativei din acest an a Primăriei Vulcan de a transforma Vulcanul în cel mai frumos oraş al lui Moş Crăciun din toată Valea Jiului. Iar vestea bună este că atmosfera rămâne la Vulcan una de sărbătoare până la finele anului, autorităţile locale având încă multe surprize pentru cetăţeni.

Dincolo de mulţumiri pentru aprecierile oamenilor, primarul Ile are un răspuns şi pentru cei care s-au arătat nemulţumiţi că sărbătorile s-au mutat din parcul “Avram Iancu”. “Anul viitor, parcul va fi modernizat şi vom petrece cu toţii, la finalul lui 2015, în acest parc, un alt Crăciun de excepţie”, promite primarul Gheorghe Ile.