Buhăescu vrea separarea administrației și justiției de politic

buhaescuPrimarul din Uricani a renunțat la șefia PSD, pentru a se putea ocupa cât mai bine de administrație. Dănuț Buhăescu spune că ar trebui și alții să-i urmeze

exemplul, iar politicul să nu mai poată influența domenii cheie. Primarul ar trebui să fie ca președintele, fără culoare politică.

 

Primarul localității Uricani a renunțat la funcția de conducere din partid și consider că trebuie să fie date semnale din teritoriu, că este încurajată reforma în PSD, însă toate partidele de pe scena politică românească ar putea să-și înceapă o curățenie în interior. Nu doar politicul trebuie să se reformeze mai spune primarul din vestul Văii Jiului. ”Probabil că vor mai fi colegi de/ai mei care îmi vor ura exemplul, eu încerc să dau semnalul și nu e bravadă. Efectiv cred că trebuie o despărțire a vieții a ploiticului de actul administrativ. Trebuie să plece și de la nivel de vârf, iar mie mi se parte corect ca în democrație, dacă vrei să fii primar, atunci să faci treaba de primar pentru toată localitatea și altă persoană să conducă partidul din care faci parte. Ca la președintele țării, după ce ești numit în funcție să devi primar pentru toată lumea și să lași politicul. Sunt de acord și cu limitarea numărului de mandate consecutive ale aleșilor la două. La fel am spus că este forte corect ca politicul să nu se mai implice în justiție. Dau exemplu comandanții de poliție, pentru că într-un fel sau altul, pe examen ori fără, au cam fost numiți, unii cu susținere politică. Ei nu ar avea voie să se bage în instrumentarea dosarelor, care sunt făcute de polițiștii de specialitate sub coordonarea procurorului. Comandantul nu are voie să vadă dosarul, să influențeze, pentru că pot fi o ramură a influenței politiciului. Apoi eu am mai spus și faptul că primarul nu trebuie să fie ordonator de credite. El dă direcțiile iar partea efectivă de procedură, de achiziție, de licitație, să o aplice doar funcționarul de specialitate și astfel să eliminăm suspiciunile”, a declarat, Dănuț Buhăescu, primarul din Uricani.