Fotbal fără fotbalişti

terenFotbalul, o eternă pasiune pentru mulţi , tineri sau mai puţin tineri deopotrivă.  Ce se întâmplă însă, atunci când din pasiune se „moare de foame”? Se alege altceva, iar acel altceva este deseori munca în vestul Europei.

În această situaţie se află şi unii jucători de fotbal din Valea Jiului. La echipele de club fotbaliştii câştigă maxim 500 de lei.

Nivelul scăzut al salarizării îi determină să plece către câştigurile mai bune din Vest. De-a lungul timpului oamenii de afaceri locali, fără sprijinul administraţilor locale s-au dovedit ineficienţi, aceştia neputând duce povara cheltuielilor din ligile fotbalului românesc. Şi cum interesul primăriilor pentru  fotbal sau pentru sport în general  este aproape inexistent, vom rămâne doar cu amintirea vremurilor în care minerii erau mândrii de echipele lor, indiferent de nume.

Migrarea jucătorilor, ca simpli muncitori în Europa de Vest, este întâlinită la toate echipele de club din Vale, iar managerii recunosc că nu pot face nimic pentru a împiedica plecarea lor.

Liga a IV se va relua în luna martie. Râmăne de văzut câţi jucători se vor prezenta la echipe pentru debut.

 

 



(Următoarea știre) »