Alin Simota îşi va afla sentinţa!

simotaZi decisivă pentru omul de afaceri Alin Simota care va afla marţi dacă este sau nu condamnat în dosarul de evaziune fiscală aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani.

Magistraţii de la Judecătoria Petroşani se pronunţă marţi în dosarul de evaziune fisacală a lui Alin Simota, după ce la termenul trecut au amânat sentinţa cu o săptămână. Dosarul este de aproape doi ani pe rolul instanţei de judecată, iar prejudiciul calculat de anchetatori este de 440.000 de lei.

Alin Simota a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în calitate de reprezentant legal al SC SIMAR SRL, iar în apărarea sa Simota a cerut şi o expertiză financiar – cotabilă, care să reliefeze dacă a existat sau nu prejudiciu, precum şi situaţia financiară a firmei şi plăţile făcute de reprezentanţii legali ai acesteia. Costurile expertizei au fost suportate chiar de inculpat, care a achitat 5.400 de lei. Pe de altă parte, anchetatorii au calculat prejudiciul în această cauză la suma de  440.972 de lei. De precizat că Alin Simota se află la ora actuală în arest, la Penitenciarul Aiud, şi mai este judecat într.un dosar ce vizează coordonarea unei grupări specializate în infracţiuni comise cu violenţă, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. De asemenea, procurorii de Crimă Organizată mai instrumentează încă o cauză pe numele acestuia pentru posibile fapte de evaziune fiscală şi delapidare. În plus, judecătorii de la Deva l-au condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, în data de 23 decembrie, pentru conflict de interese, după ce ar fi câştigat aproape 50 de miliarde de lei vechi din afacerile cu statul pe vremea în care era consilier judeţean. Dosarul se află la Curtea de Apel Alba Iulia, acre trebuie să judece contestaţia formulată de Simota.