S-au schimbat condiţiile pentru obţinerea atestatului de instructor auto

Scoala-de-soferiCondiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care vor să obţină atestatul de instructor auto sau pe cel de profesor de legislaţie rutieră au fost modificate recent de Ministerul Transporturilor (MT). 
Pentru a putea să pregătească persoane în scopul obţinerii permisului auto, instructorii auto şi profesorii de legislaţie rutieră trebuie să fie atestaţi de către Autoritatea Rutieră Română (ARR).
Două dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii pentru obţinerea atestatului au fost schimbate prin Ordinul MT nr. 64/2015. Noul act normativ a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 97 din 6 februarie şi a intrat în vigoare în aceeaşi zi, scrie avocatnet.ro.
Astfel, dacă până de curând solicitanţii atestatului de instructor auto sau de profesor de legislaţie rutieră trebuiau să nu fi avut suspendat permisul auto în ultimele şase luni sau de două ori în ultimii zece ani, pentru consum de alcool, din 6 februarie, aceste două perioade au fost înlocuite cu una singură: cinci ani.

În acelaşi timp, condiţia de a nu fi avut permisul auto anulat a fost redusă de la zece la cinci ani.



« (Știre anterioară)