Drama femeii terorizate de fostul iubit: bărbatul i-a devastat casa şi a atacat-o cu un cuţit

O femeie de 53 de ani, din satul Căbeşti (Brănişca) a ajuns în spital, înjunghiată de fostul iubit. Bărbatul i-a devastat casa, iar familia hunedorencei spune că aceasta a fost lăsată fără apărare în faţa agresorului, deşi a depus mai multe plângeri penale împotria lui.

femeiaCalmorean Verginica a făcut un apel disperat pentru a fi salvată din teroarea în care trăieşte de mai multe luni, din cauza fostului iubit. În urmă cu câteva zile, Verginica a fost nevoită să se baricadeze în casa în care locuia singură, după ce bărbatul, gelos şi supărat că a fost părăsit, a atacat-o. Nelu nu s-a lăsat până nu i-a spart femeii toate geamurile casei. Mai mult, a luat o scară metalică şi a intrat pe fereastră în casa din Căbeşti în care femeia se baricadase. S-a năpustit apoi asupra ei cu un cuţit şi a fost la un pas să o ucidă. Femeia a fost rănită în umăr şi a ajuns în spital, iar medicii i-au spus că dacă agresorul o lovea mai tare cu cuţitul, viaţa ei putea fi curmată.
WP_20150209_012„Mi-a spus de nenumărate ori că mă va omorî. Mi-e teamă de el”, a declarat Verginica, nemulţumită, la fel ca şi fiul ei, că legea nu o protejează. Femeia locuia singură în Căbeşti, iar din cauza agresiunilor şi a terorii în care trăieşte de aproape un an, s-a mutat pentru o perioadă în Deva şi a scos casa la vânzare, povesteşte fiul ei, Marisu Calborean. Nelu a început să o agreseze pe Verginica în urmă cu nouă luni, la scurt timp după ce relaţia începută în 2012 între cei doi s-a încheiat. De atunci datează şi primul dosar penal al său, pentru vătămare corporală, distrugere şi violare de domiciliu. „A intrat peste ea în casă şi a bătut-o crunt. Apoi, altădată, a bătut-o din nou şi a spus că o omoară. O prietenă de-a mamei mele a sărit în ajutorul ei, însă Nelu a aruncat-o de pe terasa casei, iar în urma prăbuşirii de la înălţime, femeia şi-a rupt trei vertebre. A avut nevoie de trei luni de îngriiri medicale”, povesteşte Marius Calmorean, fiul Verginicăi. „Dosarele penale pentru loviri şi alte violenţe, violare de domiciliu şi distrugere sunt în număr de şapte. Ele au fost înaintate Parchetului care conduce ancheta”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.