Festivalul Aerociudaților din Parâng deschide sezonul de zbor

Cea mai trăsnită competiție are are loc în Stațiunea Parâng, în prima parte a lunii martie, iar organizatorii sunt în toi cu pregătirile.

parapanta parang (1)De 15 ani încoace, în Masivul Parâng, imediat după ce se arată primele semne ale primăverii, iubitorii zborului cu parapanta își dau întâlnire la una dintre cele mai ciudate competiții. Scopul este același în fiecare an, de a stârni admirația turiștilor dar mai ales de a-i bine dispune. „Ediţia din acest an va avea loc în data de 13 – 15 Martie la Vila Parâng. Conform tradiției, ne vom întâlni din nou, pentru a sărbători împreună deschiderea următorului sezon de zbor, dar totodată și pentru a cinsti memoria celor care au pus bazele acestui minunat sport și au contribuit la dezvoltarea zborului cu parapanta, celor care ne călăuzesc din ceruri, dar au rămas pe veci alături de noi, în amintiri și în inimi. Nea” Liviu Iovan – Aerociudatul Nr. 1 al echipei de temerari ai zborului liber, ne cheamă cu brațele deschise sus, în Parâng, în mutele lui de suflet, pentru a duce mai departe ceea ce s-a început cu mulți ani în urmă, pentru a ne urma zborul și visele, indiferent de încercările vieții”, arată organizatorii festivalului.

parapanta (3)Festivalul Aerociudaților din Parâng, aflat la a15-a ediție va deschide sezonul de zbor cu parapanta, însă carnavalul nu se va rezuma doar la zbor. Porci zburători, Moş Crăciun ori vrăjitoare zboară pe deasupra Parângului, la una din cele mai trăsnite competiţii de parapantă din ţara noastră. Festivalul versiunea românească a Coupe Icare St Hilaire din Franţa, o competiţie fără miză sau mai bine spus cu un singur obiectiv, acela de a stârni uimire şi hohote de râs miilor de turişti aflaţi în staţiunile montane unde aceasta se derulează. Aşadar, sute de iubitori ai parapantei încearcă sa realizeze acrobaţii în aer costumaţi care mai de care mai ciudat.