Prea multă presiune?! Fostul manager al Spitalului Lupeni a vrut să-şi mute dosarul penal de la Petroşani

mateÎn mod cel puţin ciudat, fostul director al Spitalului Municipal Lupeni, Mariana Mateescu, a încercat să mute procesul de la Petroşani la altă instanţă de acelaşi rang din ţară cu doar câteva zile înainte de a fi condamnată.

Procesul privind strămutarea cauzei a fost înregistrat, la finele lunii ianuarie, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, iar cererea s-a judecat zilele trecute, când instanţa a respins solicitarea. Asta cu atât mai mult cu cât magistraţii de la Judecătoria Petroşani s-au pronunţat deja îăn această speţă încă din data de 4 fenruarie, când au decis condamnarea doctorului Marian Mateescu. Potrivit art 55 din Codul de Procedură Penală, invocat în cerere, strămutarea poate fi cerută de oricare dintre părţi „în cazul în care imparţialitatea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurărilor cauzei, duşmăniilor locale sau calităţii părţilor, când există pericolul de tulburare a ordinii publice ori când una dintre părţi are o rudă sau un afin până la gradul al patrulea inclusiv printre judecători sau procurori, asistenţii judiciari sau grefierii instanţei”. Şi chiar dacă cererea a fost formulată în interiorul procesului, aceasta nu suspendă judecarea cauzei pe fond, drept pentru care instanţa de la Petroşani a putut să se pronunţe, aşa că răspunsul la solicitare a fost tardiv.

Un an cu suspendare

La începutul lunii februarie, judecătorii au decis condamnarea Marianei Mateescu  la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor, respectiv 3 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii si a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi, ambele cu suspendare.

Mariana Mateescu a fost acţionată în judecată de administraţia publică din Lupeni şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, pentru fapte ce ar fi fost comise în perioada în care aceasta deţinea funcţia de manager al Spitalului Municipal Lupeni. După ce a plecat de la Lupeni, Mariana Mateescu a preluat funcţia de manager al Spitalului Municipal Vulcan, de unde a fost demisă în luna martie 2013. Dosarul penal în care tocmaia  fost condamnată a ajuns pe rolul instanţei la începutul lunii iunie 2013.

 

 



(Următoarea știre) »