S-au înmulţit înşelăciunile prin telefon, dar escrocii au dat şi rateuri

escroTrei hunedoreni au reclamat în ultimele zile, la Poliţie, că au fost ţintele unor escroci, care le-au cerut bani, pe seama unor relatări false, dar în fiecare dintre cazuri oamenii au reuşit să îşi dea seama de înşelăciune.

Poliţiştii au primit mai multe sesizări în ultimele zile, de la hunedoreni care au fost abordaţi de escroci, prin metoda „accidentul”. În trei dintre cazuri, oamenii au reuşit să îşi dea seama de înşelătorie, înainte de a-şi pierde economiile.

În Hunedoara, o femeie de 76 de ani a reclamat la Poliţie că un necunoscut a apelat-o pe telefonul fix şi i-a cerut 28.000 de euro, spunându-i că fiica acesteia, aflată la volanul maşinii a provocat un accident în Deva, în urma căruia au fost răniţi grav doi copii. „Hunedoreanca a luat legătura cu fiica sa, care i-a comunicat că nu a fost implicată în niciun accident, fapt pentru care aceasta a sesizat poliţia”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

O altă hunedoreancă, de 77 de ani, a sesizat Poliţia după ce a fost apelată de o persoană necunoscută, care s-a recomandat drept avocat, şi care i-a povestit că nepoata ei a provocat un accident rutier, pe raza municipiului Slobozia, soldat cu două victime şi că trebuie să plătească 40.000 lei pentru a o scăpa de închisoare. „Femeia a închis telefonul şi l-a sunat pe ginerele său, care i-a spus relatarea nu este adevărată şi să nu trimită bani nimănui”, a informat Bogdan Niţu.

Escrocii s-au dat drept poliţişti

Într-o altă sesizare, depusă de asemenea la Poliţia Hunedoara, o femeie de 38 de ani a povestit că un necunoscut care s-a recomandat poliţist i-a transmis telefonic că soţul ei a fost implicat într-un accident rutier, în care a rănit un minor de 12 ani. Apelantul i-a cerut 20.000 de euro, pentru operaţia minorului. În timpul convorbirii, legătura telefonică a fost preluată la un moment dat de un alt bărbat, care plângea şi care i-a solicitat banii, recomandându-se drept soţul acesteia. „În acel moment, femeia l-a apelat pe soţul ei, în Franţa, şi a aflat că acesta nu a fost implicat în nici un accident rutier. La scurt timp, pentru a se asigura că nu sunt probleme, reclamanta l-a apelat şi pe fiul său minor, care i-a relatat că şi el, la rândul său, a fost apelat de o persoană de sex masculin, care i-a spus acelaşi lucru despre tatăl său şi care i-a solicitat să ia toate bijuteriile din casă şi să le ducă la poştă, cerându-i totodată şi numărul de telefon al mamei sale. Minorul, având asupra sa două lănţişoare, un inel şi două perechi de cercei, toate din aur, a fost oprit, din fericire, de mama acestuia din drumul său spre poştă”, a informat IPJ Hunedoara.