În Orăstie, ”prietenii” te lasă fără portmoneu

FURTÎn cursul zilei de ieri, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată prin plângere, de către doi bărbaţi din localitate, cu privire la faptul că li s-au sustras portofelele de către un individ necunoscut, care i-a îmbrăţişat, sub pretextul că ar fi cunoştinţe vechi.

În primul caz, partea vătămată a reclamat faptul că, în timp ce se afla într-o  piață agroalimentară de pe strada Pricazului, a fost abordat de o persoană necunoscută, care, folosind metoda îmbrățișării, i-a sustras din buzunarul de la spate al pantalonilor portmoneul  în care avea suma de 400 lei, actul de identitate, permisul de conducere şi alte documente personale.

În cel de al doilea caz, partea vătămată a reclamat că, în timp ce se afla pe strada Unirii din Orăștie, a fost abordat pentru discuții de o persoană necunoscută, care a motivat că l-ar cunoaşte şi, folosind aceeaşi metodă, i-a sustras din buzunarul de la spate al pantalonilor portmoneul în care avea suma de 113 lei, actul de identitate şi mai multe carduri bancare.

În ambele cazuri, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Orăştie au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt şi continuă cercetările  în vederea identificării suspectului şi a recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale acestui mod de operare, poliţiştii vă recomandă să:

  • fiţi foarte atenţi în zonele aglomerate din pieţe, bazaruri, gări, autogări, magazine etc.
  • portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere;
  • feriţi-vă de priviri indiscrete când manevraţi banii;
  • când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
  • nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea;
  • nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;
  • nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc;
  • sesizaţi de urgenţă Poliţia dacă sunteţi martor sau victimă a infracţiunii de furt, pentru a sprijini activitatea de prindere în flagrant şi a pune capăt activităţii infracţionale a acestuia.