Bogdan Ţîmpău atrage atenţia că Guvernul Ponta pregăteşte sfârşitul Complexului Energetic Hunedoara

Deputatl PNL de Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, atrage atenţia încă o dată asupra situaţiei dezastruoase în care se află Complexul Energetci Hunedoara, reliefată de indicatorii tehnico – economic. Ţîmpău atrage atenţia că Guvernul Ponta nu şi.a propus să salveze CEH, ci îi pregăteşte de fapt sfârşitul.

bogdan-tampauLipsa de implicare a facturilor responsabili, gestionarea cu rea – credinţă a activităţii entităţii energetice au pus Complexul Energetic Hunedoara pe butuci, iar sfârşitul lui este tot mai aproape. Deputatul liberal de Hunedoara, Bogdan Țîmpău, este cel care trage un nou semnal de alarmă, subliniind totodată că angajaţii societăţii privesc se tem pentru locurile lor de muncă. “O analiză a indicatorilor tehnico-economici și financiari ne relevă dimensiunea dezastrului provocat la Complexul Energetic Hunedoara de un tandem PSD toxic—Guvern—conducere complex—incapabil să ofere soluții viabile pentru rentabilizarea activității societății. Numai anul trecut, până la finalul lunii noiembrie s-au înregistrat pierderi de 304 milioane lei, datorii de 880 de milioane lei, din care 200 de milioane reprezintă numai datorii ale complexului către furnizorii de materii prime și materiale, a căror neplată antrenează sistări de livrări și chiar acțiuni în instanță pentru recuperarea sumelor restante. Mai grav este faptul că blocajele în furnizarea de materii prime afectează siguranța angajaților la locul de muncă, în special a celor care își desfășoară activitatea în subteran, pericolul de accidente fiind iminent în condițiile în care nu li se furnizează echipamente și nu se iau măsuri pentru asigurarea unor condiții decente de muncă. Banii se scurg pe căi nevăzute din acest complex, mereu pe pierdere și datornic, asta în timp ce firmele de casă ale PSD-ului, prosperă în zonă, în contrast dureros cu soarta angajaților de rând ai complexului, care de la zi la zi, sunt tot mai săraci și mai temători că își pot pierde și singura lor sursă de venit, prin închiderea complexului”, spune parlamentarul hunedorean. Pe de altă parte, Ţîmpău vorbeşte despre necesitatea urgentă a retehnologizării grupurilor energetice de la Mintia, pentru a se putea încadra în condițiile de mediu, în caz contrar acestea urmând să fie închise. “Condițiile de funcționare, în număr de ore rămase pentru fiecare dintre aceste grupuri, au fost binecunoscute, dar factorii guvernamentali au închis ochii, tratând cu indolență și iresponsabilitate o situație care s-a agravat și care nu mai suportă amânare. Din punctul meu de vedere, ce se întâmplă este un lanț al slăbiciunilor, al corupției și al incompetenței care antrenează, din păcate, dezastrul și amenință securitatea sistemului energetic național, precum și soarta celor 6403 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara, împreună cu familiile lor”, a precizat Bogdan Ţîmpău.orig

O realitate cruntă, care îl determină pe parlamentarul menţionat să considere că promisiunile electorale ale lui Victor Ponta din campania pentru prezidențiale, când anunța că va face tot posibilul să dea o perspectivă clară de viitor Complexului Energetic Hunedoara, de retehnologizare și de încadrare în niște prețuri competitive sunt necredibile și sunt contrazise de inacțiunea guvernului. “Tergiversarea măsurilor necesare pentru redresarea Complexului Energetic Hunedoara au făcut ca acestea să implice costuri enorme, au adâncit situația de criză și, din păcate, nu este departe momentul în care orice măsura va fi tardivă”, a concis Bogdan Ţîmpău.